На Вінниччині допороги отримали нове життя

03.12.2019 18:20

28 листопада 2019 року голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський підписав Розпорядження «Про забезпечення ефективного використання бюджетних коштів при здійсненні публічних закупівель», в якому враховані новації закону «Про публічні закупівлі». Ініціювала зміну підходів до допорогових закупівель громадська організація «Філософія Серця» - представник мережі DOZORRO у Вінницькій області.

Що було?

  • 21 лютого 2017 року голова Вінницької обласної державної адміністрації підписав розпорядження № 116 «Про ефективне використання бюджетних коштів при здійсненні публічних закупівель». Однак зазначене розпорядження містило неоднозначні трактування, тому було проблематичне у застосуванні. Поріг для здійснення допорогових закупівель був  5000 гривень, але при цьому замовники мали запровадити процедуру електронних закупівель.
  • Розпорядження № 116 не містило самого порядку здійснення закупівель.


По факту замовники мали оголошувати відкриті торги, щоб закупити, наприклад, кілька десятків лопат. Місяць часу, десятки сторінок тендерної документації і повноцінна процедура закупівлі. Така ситуація значно ускладнювала проведення закупівель. Крім того, замовники проводили їх, посилаючись на Наказ ДП «Зовнішторгвидав», хоч це і формально не узгоджувалося з самим розпорядженням.


Представники DOZORRO звернулись до нового голови облдержадміністрації з пропозицією оновити розпорядження, врахувавши всі проблемні моменти та зміну законодавства. У результаті з'явилося нове розпорядження.

Що змінилось?

  • Відтепер поріг проведення допорогових закупівель збільшено з 5 до 30 тисяч гривень.
  • У замовників є можливість використовувати ProZorro Market.
  • Прописані основні вимоги до допорогових закупівель та хід їх проведення.


Крім того, найближчим часом планується проведення семінару з використання ProZorro Market. Також є думки щодо створення Ресурсного Центру для навчання, консультацій, моніторингу та контролю за закупівлями. 

Як вінницький «Щедрик» в Prozorro щедрує

Або чому потрібно, щоб закупівлями займалися фахівці.

10.03.2021 10:00

Рибні місця у військовій частині

На грудневих жнивах у Вінниці скосили 700 тис. гривень. За листопад і грудень закупили 6,5 тонн риби, вперше за 2 роки.

13.01.2020 18:22

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання