Не той формат, або як відмовитися від 3 млн. економії

26.06.2017 13:30

У Хмельницькому фірма екс-депутата за 10 млн. грн. утеплить ліцей-інтернат, яким керує його колишній однопартієць

Хмельницький спеціалізований ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі науки (є власністю обласної ради) за результатами електронних торгів 19 червня визначився з переможцем, місцевим ПП “Діта”, який повинен реконструювати дах будівлі та утеплити зовнішні стіни цього навчального закладу, який розташований на вул. Озерна, 14 у Хмельницькому.

Загальна вартість робіт становить 10,29 млн. грн, повідомляється на сайті ProZorro.

Крім переможця, на тендер заявилося дві фірми: вінницьке ТОВ “ЖК-Гарант” і хмельницьке ТОВ “Укрстандарт”. На аукціоні, який відбувся 13 червня, стартові позиції учасників виглядали так: ТОВ “ЖК-Гарант” – 9,18 млн. грн., ПП “Діта” – 10,29 млн. грн., ТОВ “Укрстандарт” – 10,31 млн. грн. За результатами трьох раундів на поступки пішли лише вінничани, котрі зменшили ціну на майже 2 млн. грн.

Не зважаючи на солідний заділ, тендерний комітет відмовив ТОВ “ЖК-Гарант”, пославшись на п.4 ч.1 ст. 30 Закону України “Про публічні закупівлі” (тендерна пропозиція не відповідає умовам документації). Замовника не влаштувало, що вінницька фірма окремі документи надала у форматі “rtf”, а вимагалося у форматах “pdf”, “jpg”. Також замовник побачив відсутність копії звіту із праці за I квартал 2017 року, зведеного кошторисного розрахунку і ліцензії на провадження господарської діяльності з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення.

Таким чином, ліцей-інтернат виявив намір укласти договір з хмельницьким приватним підприємством “Діта”. За даними бізнес пошукового ресурсу “Youcontrol”, фірму створено 1995 року і належить місцевому мешканцю Михайлу Кіперману. Він був обраний депутатом Хмельницької міської ради VI скликання від фракції ВО “Батьківщина” (2010-2015 роки) і входив до постійної комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

У грудні 2014 року Хмельницький спеціалізований ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі науки запускає на свою землю, яка є комунальною і знаходиться у постійному користуванні, ПП “Діта”. Навчальний заклад підписав із приватником договір про право користування чужою земельною ділянкою до забудови (суперфіцій) площею 1,3 га. Дія договору закінчується у грудні 2017 року. Будівельна фірма починає активно зводити комплекс багатоповерхівок, які впритул розміщуються до стадіону ліцею-інтернату. На сайті ПП “Діта” наголошується, що тут буде найбільший житловий об'єкт компанії — 10-поверховий з семи будинків у загальній складності на 420 квартир.

Це розуміють навіть депутати Хмельницької обласної ради і в жовтні 2016 року збільшують строки будівництва житлового комплексу “Діти” на три роки. У цьому процесі активно приймає участь директор комунального закладу “ Хмельницький спеціалізований ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі науки” Юрій Курманський. У минулому він, як і Кіперман, був депутатом Хмельницької міської ради VI скликання від фракції ВО “Батьківщина” (2010-2015 роки) і перебував у комісії з питань планування, бюджету та фінансів.

Депутатські тендери у Дунаївцях

Як тільки отримуєш мандат - одразу тебе помічає якийсь структурний підрозділ тієї ж ради, в якій ти і є депутатом. 

25.04.2018 14:07

Допороги по-хмельницькому: чи хочуть замовники міськради працювати прозоро?

Стартував новий рік, як і стартувала робота замовників над новими закупівлями у новому 2018 році. Однак без аналізу попереднього року, особливо останнього місяцю, обійтись не можемо.

31.01.2018 12:09

Квест із 4 спроби: як сільська рада сіла в автівку депутата

Копистинська сільська рада вирішила купити службовий автомобіль очікуваною вартістю 310 тис. грн. Це одна з дороговартісних закупівель після капітального ремонту пішохідних доріжок Богдановецького ДНЗ та будівництва зовнішніх мереж водопостачання, яку цього року провела місцева сільрада.

11.12.2017 16:22

Падіння до гривні під відеонаглядом

У Хмельницькій області є таке місто обласного значення Славута, в якому мешкає близько 35 тисяч населення. Місцева влада вирішила не відставати від решти регіонів, які активно впроваджують у життя зовнішнє відеоспостереження, та погрузла в паперову роботу. Спочатку на світ народилася багатообіцяюча програма “Реформування і розвиток житлово-комунального господарства Славути на період 2016-2018 роки”. Темі відеонагляду тут присвячений скромний розділ, в якому сказано: місто готове витратити 1,1 млн. грн. коштів платників податків на придбання, встановлення та обслуговування системи вуличного відеонагляду.

11.09.2017 14:18

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання