Не той формат, або як відмовитися від 3 млн. економії

26.06.2017 13:30

У Хмельницькому фірма екс-депутата за 10 млн. грн. утеплить ліцей-інтернат, яким керує його колишній однопартієць

Хмельницький спеціалізований ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі науки (є власністю обласної ради) за результатами електронних торгів 19 червня визначився з переможцем, місцевим ПП “Діта”, який повинен реконструювати дах будівлі та утеплити зовнішні стіни цього навчального закладу, який розташований на вул. Озерна, 14 у Хмельницькому.

Загальна вартість робіт становить 10,29 млн. грн, повідомляється на сайті ProZorro.

Крім переможця, на тендер заявилося дві фірми: вінницьке ТОВ “ЖК-Гарант” і хмельницьке ТОВ “Укрстандарт”. На аукціоні, який відбувся 13 червня, стартові позиції учасників виглядали так: ТОВ “ЖК-Гарант” – 9,18 млн. грн., ПП “Діта” – 10,29 млн. грн., ТОВ “Укрстандарт” – 10,31 млн. грн. За результатами трьох раундів на поступки пішли лише вінничани, котрі зменшили ціну на майже 2 млн. грн.

Не зважаючи на солідний заділ, тендерний комітет відмовив ТОВ “ЖК-Гарант”, пославшись на п.4 ч.1 ст. 30 Закону України “Про публічні закупівлі” (тендерна пропозиція не відповідає умовам документації). Замовника не влаштувало, що вінницька фірма окремі документи надала у форматі “rtf”, а вимагалося у форматах “pdf”, “jpg”. Також замовник побачив відсутність копії звіту із праці за I квартал 2017 року, зведеного кошторисного розрахунку і ліцензії на провадження господарської діяльності з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення.

Таким чином, ліцей-інтернат виявив намір укласти договір з хмельницьким приватним підприємством “Діта”. За даними бізнес пошукового ресурсу “Youcontrol”, фірму створено 1995 року і належить місцевому мешканцю Михайлу Кіперману. Він був обраний депутатом Хмельницької міської ради VI скликання від фракції ВО “Батьківщина” (2010-2015 роки) і входив до постійної комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

У грудні 2014 року Хмельницький спеціалізований ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі науки запускає на свою землю, яка є комунальною і знаходиться у постійному користуванні, ПП “Діта”. Навчальний заклад підписав із приватником договір про право користування чужою земельною ділянкою до забудови (суперфіцій) площею 1,3 га. Дія договору закінчується у грудні 2017 року. Будівельна фірма починає активно зводити комплекс багатоповерхівок, які впритул розміщуються до стадіону ліцею-інтернату. На сайті ПП “Діта” наголошується, що тут буде найбільший житловий об'єкт компанії — 10-поверховий з семи будинків у загальній складності на 420 квартир.

Це розуміють навіть депутати Хмельницької обласної ради і в жовтні 2016 року збільшують строки будівництва житлового комплексу “Діти” на три роки. У цьому процесі активно приймає участь директор комунального закладу “ Хмельницький спеціалізований ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі науки” Юрій Курманський. У минулому він, як і Кіперман, був депутатом Хмельницької міської ради VI скликання від фракції ВО “Батьківщина” (2010-2015 роки) і перебував у комісії з питань планування, бюджету та фінансів.

Як депутат Кам’янець-Подільської міськради заробляє на закупівлях

За два роки депутат Кам’янець-Подільської міської Андрій Конюшенко як ФОП отримав 25 держзамовлень від департаменту міської ради, депутатом якої він на сьогодні є. Загальна сума цих договорів складає 3,8 млн.грн.

01.03.2018 19:15

Допороги по-хмельницькому: чи хочуть замовники міськради працювати прозоро?

Стартував новий рік, як і стартувала робота замовників над новими закупівлями у новому 2018 році. Однак без аналізу попереднього року, особливо останнього місяцю, обійтись не можемо.

31.01.2018 12:09

Квест із 4 спроби: як сільська рада сіла в автівку депутата

Копистинська сільська рада вирішила купити службовий автомобіль очікуваною вартістю 310 тис. грн. Це одна з дороговартісних закупівель після капітального ремонту пішохідних доріжок Богдановецького ДНЗ та будівництва зовнішніх мереж водопостачання, яку цього року провела місцева сільрада.

11.12.2017 16:22

Електрокар для департаменту освіти-2

27 жовтня 2017 року відбувся довгоочікуваний аукціон. За постачання електрокару КП «комунальне підприємство по організації роботи міського пасажирського транспорту», яке після придбання має передати його до департаменту, змагалось два учасники

30.11.2017 21:36

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання