Неспортивні змагання з реконструкції

06.07.2017 19:24

КП “Красилівське підприємство теплових мереж” за результатами відкритих торгів 3 липня уклало угоду з ТОВ “Ізяславтрансбуд” на реконструкцію нежитлової будівлі котельні під спортивно-реабілітаційний центр з добудовою на вул. Партизанській, 3 у Красилові (Хмельницька область). Загальна вартість робіт становить 33,93 млн. грн, повідомляється у ProZorro. Нагальність впровадження такого дороговартісного проекту замовник пояснив тим, що в районі бракує спортивного закладу, пристосованого для занять, пов'язаних із водним середовищем, а також реабілітацією дітей-інвалідів. Так, на початок нинішнього року в районі було зареєстровано 235 дітей-інвалідів.

 

Під соціальним прикриттям комунальники пішли просити кошти у державного фонду регіонального розвитку. На сайті державного “донора” поки немає остаточного рішення, однак є розрахунок витрат на реконструкцію котельні під спортивний центр у 2017 році: 7,7 млн. грн має надати фонд регіонального розвитку, 1,5 млн. грн – обласний бюджет, по 1,1 млн. грн міський і районні бюджети Красилова.

 

Аукціон відбувся 12 червня за участю трьох учасників: ТОВ “Ізяславтрансбуд”, яке вийшло з пропозицією 33,93 млн. грн, що дорівнює очікуваній вартості послуг, яку виставив замовник; ПП “ПМП “Лідер“ – 33,87 млн. грн і ТОВ “Теплогенеруюча компанія “Флагман” – 29 млн. грн. У ході змагань жодна з фірм не виявила бажання поступитися в ціні.

Оскільки учасники закупівлі не здійснювали жодного пониження вартості пропозиції під час аукціону, то за приведеним критерієм перемогу отримало ТОВ “Ізяславтрансбуд”, пропозиція якого була вищою на 5 млн. грн від найдешевшого лота. При цьому, у критеріях відбору переможця, які самі виписали комунальники у тендерній документації, зазначено, що визначальними позиціями є ціна (70%) і обсяг виконаних на об’єктах будівельно-монтажних робіт власними силами (30%). Тому хоч і пропозиція ТОВ «Ізяславтрансбуд» дорожча, однак він має більше, ніж на 55 млн. грн обсягу виконаних робіт, а інші два учасники – лише на суму понад 15 млн. грн., що відповідно дало переможцю коефіцієнт 1,43 порівно з 1,14 у двох інших учасників.

За даними пошукового ресурсу “Youcontrol”, ТОВ “Ізяславтрансбуд” створено у червні 2007 року. До грудня 2016 року засновниками виступали Василь Якимчук, Юрій Гасюк і Віталій Загребельний. Потім добродії Якимчук і Загребельний вибули і на їхньому місці з’явився Олександр Буханевич, який вніс в розмір статутного капіталу підприємства 1,25 млн. грн. Фігура Буханевича добре відома на політичному Олімпі Хмельницької області. За помаранчевої влади Ющенка він обіймав посаду заступник голови-керівника апарату Хмельницької облдержадміністрації, пізніше був призначений головою Хмельницької ОДА. На позачергових виборах 2014 року Буханевич балотувався у народні депутати у 189 виборчому окрузі. До речі, цей тендер фірма “Ізяславтрансбуд” узяла у виборчому окрузі, по якому йшов пан Олександр Буханевич. У 2015 році пан Буханевич заповнював електронну декларацію, оскільки кандидував на посаду судді касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, проте на етапі складання іспиту – вибув з конкурсу, отримавши менший за мінімально допустимий бал за результатами. Як свідчить реєстр е-декларацій на сайті НАЗК, то у власності О. Буханевича та його дрижини є дві квартири (127,7 кв.м та 103,9 кв.м) у м. Хмельницькому, три технічні приміщення загальною площею 118, 6 кв.м, гараж 18,4 кв.м та дві земельні ділянки у с. Стуфчинці (Хмельницька область) – 2 500 кв.м. у спільній власності. У декларанта також зазначено квартиру у Києві площею 72,3 кв., власником якої є третя особа – Чекашкіна Ірина. Автомобільний парк декларанта складається із Chevrolet niva (2008) та Lexus LX570 (2008) у користуванні від третьої особи Дзери Андрія, якому це авто за 1 750 000 грн в 2015 році продала дружина Оксана Буханевич. У 2016 році декларант задекларував лише 160 тис. грн доходу від продажу рухомого майна, однак у е-декларації не зазначено, що це за майно, а дружина задекларувала 1 млн. 488 тис. грн доходу від підприємницької діяльності та 1 750 тис. грн від продажу рухомого майна (ймовірно авто, яким користується декларант). На банківському рахунку у дружини – 5 тис. дол, готівкою у декларанта задекларовано – 250 тис.грн, у 2007 р. декларант має кредит – 170 тис. дол.

У декларації не зазначено жодної згадки про юридичні особи, до яких має відношення декларант.На сьогодні О.Буханевич є завідуючим кафедри конституційного, адміністративного та фінансового права.

ТОВ “Теплогенеруюча компанія “Флагман” засновано у травні 2016 року мешканкою Острога Рівненської області Іриною Панчук. Основним видом діяльності “товки” прописано постачання пари, гарячої води та кондиційованого повітря. Як вдалося з’ясувати ЖАРу, Ірину Панчук і Олександра Буханевича зв’язками поєднує робота в Національному університеті “Острозька академія”. На сьогодні пані Ірина працює викладачем на кафедрі теорії та історії держави і права та є кандидатом юридичних наук. О. Буханевич на початку нульових років був наймолодшим заступником декана правничого факультету цього ж вишу. Більше того, колишній засновкник ТОВ “Ізяславтрансбуд Віталій Загребельний є штатним викладачем на кафедрі цивільно-правових дисциплін тієї ж академії.

ТОВ «Ізяславтрансбуд», як повідомляє сайт «Zакупівлі 2.0», бере участь у закупівлях з 2010 року та має на своєму рахунку вже 33 угоди на загальну вартість – 83,6 млн.грн. Варто відзначити, що у 2014 році ця юрособа здійснювала реконструкцію набережної річки Південний Буг в м. Хмельницькому (берегоукріплення) за майже 4 млн.грн, а вже у 2017 році цій фірмі пощастило із п’ятьма тендерами Департаменту освіти Хмельницької міської ради, двома тендерами Ізяславського навчально-реабілітаційного центру Хмельницької обласної ради та одним від Ізяславської центральної районної лікарні на загальну суму більше 10 млн. грн.

Варто також додати, що фірма “Ізяславтрансбуд” має й негативний тендерний досвід. У листопаді 2013 року під час капітального ремонту обвалилася несуча стіна головного фасаду Ізяславської районної поліклініки, яку ремонтувало це підприємство. Проте у 2016 році вказаний учасник знову переміг на тендері і за 9,1 млн. грн мав повторно ремонтувати ту ж саму поліклініку.

Як депутат Кам’янець-Подільської міськради заробляє на закупівлях

За два роки депутат Кам’янець-Подільської міської Андрій Конюшенко як ФОП отримав 25 держзамовлень від департаменту міської ради, депутатом якої він на сьогодні є. Загальна сума цих договорів складає 3,8 млн.грн.

01.03.2018 19:15

Допороги по-хмельницькому: чи хочуть замовники міськради працювати прозоро?

Стартував новий рік, як і стартувала робота замовників над новими закупівлями у новому 2018 році. Однак без аналізу попереднього року, особливо останнього місяцю, обійтись не можемо.

31.01.2018 12:09

Квест із 4 спроби: як сільська рада сіла в автівку депутата

Копистинська сільська рада вирішила купити службовий автомобіль очікуваною вартістю 310 тис. грн. Це одна з дороговартісних закупівель після капітального ремонту пішохідних доріжок Богдановецького ДНЗ та будівництва зовнішніх мереж водопостачання, яку цього року провела місцева сільрада.

11.12.2017 16:22

Електрокар для департаменту освіти-2

27 жовтня 2017 року відбувся довгоочікуваний аукціон. За постачання електрокару КП «комунальне підприємство по організації роботи міського пасажирського транспорту», яке після придбання має передати його до департаменту, змагалось два учасники

30.11.2017 21:36

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання