"Озеленення" по-вінницьки або місто пеньків

16.01.2018 12:06

З початку нового року у соцмережах вінничани активно обговорюють вирізку дерев у дворах своїх будинків. Це явище поширилось на все місто і з усіх куточків в мережах посипались фото «оголених» дворів. Можливо оновлювати зелений фонд і потрібно, та чи узгоджувалось це питання з городянами?

В 2017 році Департамент житлового господарства Вінницької міської ради провів два тендери із закупівлі послуг по знесенню  та обрізці дерев, видаленню пнів  на 6 331 932 грн. Обидва тендери виграло комунальне підприємство «Аварійно-диспетчерська служба». Відповідно до договорів, Вінниця втратила лише за 2017 рік 3477 куб. м. «легенів» міста.

На 2018 рік вінничан чекає не менш інтенсивне «хірургічне» втручання: 4000 куб.м. дерев та видалення 750 пнів.  Більш детальну інформацію можна подивитись на порталі ProZorro

Інформації про адреси запланованих знесень ні в оголошеннях, ні в тендерній документації не містяться.  І зовсім дивно, що знесення дерев планується вже в кубометрах, а не в штуках, як це завжди було. Проте в системі електронних закупівель є відповідь замовника - Департаменту житлового господарства  щодо вивезення зрізаних дерев – виконавець визначає сам спосіб та місце утилізації. Можливо тому предмет закупівлі вимірюється одразу як дрова?

Комунальне підприємство «Аварійно-диспетчерська служба» - одне з небагатьох  у Вінниці, яке не визнає себе «Замовником» в розумінні Закону. Однією з причин, вочевидь, є те, що таку от діяльність КП вважає комерційною, а не статутною. І не зважаючи на те, що воно отримує кошти з бюджету, засноване Вінницькою міською радою і отримує мільйони на збільшення статутного капіталу, Управління Північного офісу Держаудитслужби  у Вінницькій області підтримує позицію вінницького КП. Цей факт уже привернув увагу декількох громадських організацій та місцевих депутатів, які вже звернулися до відповідних органів, з метою вирішення спірного питання.


Заплати за мою тендерку з дискримінаційними умовами

Опорна ковідна лікарня у Вінниці намагається перекласти консультаційні послуги на бізнес. І схоже, що їх надає хтось із судової адміністрації Хмельниччини.

28.10.2021 18:00

Що і за скільки закуповують опорні лікарні Вінниччині

Яка різниця в ціні на засоби індивідуального захисту в закупівлях опорних лікарень? Хто найдорожчий постачальник? Чи є лікарні, що не здійснюють закупівлі за спеціальною процедурою «Звіт по COVID-19»?

07.05.2020 23:00

Вінницькі лікарні з золотими ліжками

Одна лікарня за дві закупівлі переплатила понад 170 тис. грн.

10.04.2020 17:45

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання