Ремонти лікарень під контролем

25.05.2017 20:54

Київська влада у 2017 році вже виділила 39,4 млн. гривень на ремонт медичних закладів Києва. Станом на кінець травня через систему ProZorro укладено 104 договори про ремонт. При цьому, лише 6 робіт купили через процедуру відкритих торгів, все інше - звіти про укладені договори. На жаль, в Україні часто роботи за допороговими процедурами купують у "своїх"  підрядників. 

Для перевірки вчасності виконання ремонтів, я навмання вибрав три заклади. Цими закладами виявилися Київська міська клінічна лікарня №2, де мали почати ремонт 4 поверху, Шкірно-венерологічний диспансер №5 Подільського району м.Києва та Київський міський центр судово-психіатричної експертизи, де згідно з договорами почали заміняти вікна на метало-пластикові. 

Першим закладом, який я відвідав став Київський міський центр судово-психіатричної експертизи. Замість лікарні з гарними медсестрами, мене зустрічала спецустанова з колючим дротом, великим парканом та озброєними працівниками поліції. “Ух ти, ж”- подумав я, і згадав, що на заміну металопластикових вікон установа витратила 51998 гривень зекономивши всього 2 гривні від запланованих 52 тис. гривень.

Місцевий робітник Іван, підтвердив, що ремонт проводиться, але якоїсь додаткової інформації не надав. Тому, набравшись сил, я вирішив йти всередину закладу. На КПП мені прийшлося зачекати, поки за мною вийшов лікар і повів до директриси закладу. В самому приміщенні фотографувати заборонено, адже це режимний об’єкт.

За словами директорки закладу, остання заміна вікон у блоках з ув’язненими відбувалася у 2009 році, в цьому ж році міняють лише вікна в адміністративному корпусі. Замінені вікна мені показали, адже вони мінялися лише в адміністративному корпусі, як наслідок, акти підписані. За словами директорки вибір фірми дуже вдалий, адже дешево вийшло встановити багато вікон. Фірмам, які хочуть ремонтувати даний заклад, не висувають спеціальних умов чи допусків, все виписується на місці. 

Але окрім адміністративного корпусу в закладі є ще спецблок - місце де тримають підозрюваних та засуджених. Там ставлять інші вікна - з склом, яке не б’ється, щоб підозрювані або засуджені не могли з собою нічого зробити. І якщо ваші робітники мали ув’язнення, а ви хочете зробити ремонт у спецблоці - вас може чекати невдача, адже кожен робітник буде суворо перевірятися працівниками поліції. Забравши свої документи на КПП, я сплюнув через ліве плече та попрямував до наступного пункту подорожі - Шкірно-венерологічного диспансеру №5 Подільського району м.Києва. 

Виконавця вибрала сама адміністрація також, адже це допорогові закупівлі. Як наслідок, економія склала всього 682 гривні. Тут замовник не зобов’язаний проводити аукціон.

Мене цікавило чи почали замінювати вікна, адже час на заміну ще є. Дійсно ремонт почався, перші два вікна вже замінили.

Чому міняють вікна саме у цьому закладі? Як я побачив, старі дерев’яні вікна знаходяться в жахливому стані

Окремо посміхнула парочка на виході, яка раділа від того, що обоє здорові :) 

Останнім пунктом моєї перевірки стала Київська міська клінічна лікарня №2, де мали робити ремонт приміщень в дорослому опіковому відділенні. Завдяки аукціону вийшло знизити ціну з 1,5 млн гривень до 1,1 млн. Доволі непогана економія, адже в аукціоні приймало 8 фірм,які хотіли зробити ремонти. Виграла фірма, що запропонувала найнижчу ціну. Цікаво,а ремонти почали робити?

Вже на підході до лікарні стало видно, що перекривають дах:

А біля бокового виходу лежало будівельне сміття:

“Доброго дня,мені подивитися чи робляться ремонти на 4 поверсі, як туди дійти?”. Медсестра залюбки показала де знаходяться сходи, і от що я побачив:

Відкрите горище, де перекривають дах. Я вирішив туди не лізти,а подивитися чи роблять ремонт у відділені:

Дійсно, ремонт почали робити.За словами головного лікаря лікарні, ремонт в приміщеннях не робився вже 25 років. Як наслідок, першочергово ремонтують поверх, який знаходився у гіршому стані. Хоча звісно, лікарям хочеться більшого фінансування ремонтів.

Можливо вашу поліклініку теж вже відремонтували по документах,а ви цього ще не знаєте? Для того, щоб подивитися чи відремонтують вашу поліклініку, потрібно зайти на prozorro.gov.ua, ввести назву закладу,який вас цікавить - вуаля. Ви можете подивитися як ремонти,які мають відбутися в поліклініці, так і медпрепарати,які вона закупила. 

Користуйтеся ProZorro та не хворійте!

"Килимове" бомбардування бюджету

От, заходите ви на прийом до сільського голови, а там - “ковьор” на всю стіну. Ой, ледь не забув. Ще ж від ґанку до кабінету чиновника тягнеться уже засалена, інколи ще з часів Брежнєва, килимова доріжка. Чи закуповують зараз килими та доріжки? Чи є в цьому сенс? От і я спробую в цьому розібратися.

28.08.2017 19:38

Обрізання сухого. Вигідний, але чи прозорий бізнес?

Щороку сухі та аварійні дерева приносять біди. То лінії електропередач обірвуть, то машину потрощать, а то і на голову людині дерево упаде. Відповідно до правил благоустрою, місцеві ради мають робити обрізання аварійних дерев. Чи виділяють на це кошти і що робити, коли ви побачили аварійне дерево — читайте далі.

24.07.2017 15:22

Прозора фортеця, або трохи про закупівлі історичної спадщини

Мені стало цікаво глянути в електронній системі закупівель чи багато витрачають на відновлення пам'яток. У ProZorro можемо знайти аж 20 завершених закупівель на геть невелику суму в 1,43 млн гривень по коду, що стосується збереження історичних пам’яток.

16.07.2017 18:33

Прозорі витрати на книги

Чи купують книги для бібліотек коштом платників податків? А якщо й купують то які? Вирішив дослідити за допомогою інформації в системі ProZorro.

29.06.2017 13:13

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання