Тест на побори в Пісочині - негативний. Справді?)

21.07.2017 16:47

Пам’ятаєте мій блог про платні аналізи в різних областях України? Нардеп Юрій Левченко оперативно організував депутатське звернення щодо платних внесків у Пісочині. І от прийшла відповідь на яке вже прийшла відповідь.

Наказом начальника управління охорони здоров’я Харківської області було створено цілу комісію, яка з виїздом на місце вирішила перевірити викладені факти.

Письмові пояснення лікарів, перевірка документації - все, як завжди, не виявили жодних примусових зборів коштів. Лікарі пояснили, що внески здаються лише добровільно та в медичний фонд “Меценат”, який інколи пов’язують з мером Харкова Кернесом. Кошти навіть наче обліковувалися та за них закуповували медичні препарати.

Також було опитано десять осіб, які були на той час на прийомі у поліклініці. Особи виявились задоволеними безкоштовними аналізами та послугами, що надаються поліклінікою. Ну і звісно, ніхто до головних лікарів не звертався, адже паціентам тут ще лікуватися і лікуватися.

Як наслідок, висновок комісії - ніхто гроші не збирає насильно.

Хоча головному лікарю вказали, на недопущення збору коштів з паціентів.
Чи продовжуватимуть побори у лікарні - я ще перевірю)

Нагадаю, що у випадку поборів, звертайтесь на гарячу урядову лінію 1545 http://ukc.gov.ua/ (звернення можна лишити анонімно) або в правоохоронні органи.

Закупівлі в пожежному порядку

Більше року тому прес-служба ДСНС заявила про перемогу - на закупці 98 машин зекономили біля 25 млн. гривень. Здається, ж все добре і перемога очевидна, але чи все так гладко? Як взагалі закуповуються пожежні машини та чи є якісь проблеми з цим?

21.09.2017 02:15

"Килимове" бомбардування бюджету

От, заходите ви на прийом до сільського голови, а там - “ковьор” на всю стіну. Ой, ледь не забув. Ще ж від ґанку до кабінету чиновника тягнеться уже засалена, інколи ще з часів Брежнєва, килимова доріжка. Чи закуповують зараз килими та доріжки? Чи є в цьому сенс? От і я спробую в цьому розібратися.

28.08.2017 19:38

Прозорі витрати на книги

Чи купують книги для бібліотек коштом платників податків? А якщо й купують то які? Вирішив дослідити за допомогою інформації в системі ProZorro.

29.06.2017 13:13

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання