Тухла конкуренція на постачання м'яса у відділи освіти Кривого Рогу

06.07.2020 18:30

Для Металургійного, Центрально-міського та Покровського відділів освіти міста Кривого Рогу основними постачальниками м’яса та м’ясопродуктів стали три ФОПи:

  • Кравченко Світлана Вікторівна; 

  • Шиян Катерина Володимирівна;

  • Лещенко Володимир Іванович.

Ми дослідили закупівлі, у яких вони брали участь, і запідозрили змову між учасниками.

Так, у закупівлях, де брали участь ФОП Кравченко Світлана Вікторівна та ФОП Лещенко Володимир Іванович, ми помітили схожості в оформленні документів учасників. Зокрема вони мають однакові дефекти друку та/або скану. Тобто, ймовірно, документи роздруковані та відскановані на одних і тих самих пристроях:

Окрім того, ФОП Лещенко В. І.  у складі своєї тендерної пропозиції надав документ «Довідка про наявність у учасника спеціалізованого автотранспорту для здійснення постачання продуктів харчування», у якому вказав орендований транспортний засіб, що належить ФОП  Кравченко С. В.

Цікаво, що обидва учасники винаймають приміщення за однією адресою, у одного й того ж орендодавця. Водночас для зберігання продукції їм достатньо усього 50 м. кв. разом з обладнанням.

Продукцію ФОПи беруть в одного й того самого виробника, і везе її один і той самий експедитор:

У квітні 2019 р. ми подали заяву до Дніпропетровського територіального відділення АМКУ, і в травні 2020 р., після проведеного розслідування, АМКУ виніс Рішення. На порушників накладено штрафи: 

  • на ФОП Кравченко С.В. у розмірі 204 000,00 грн., 

  • на ФОП Лещенко В.І. у розмірі 204 000,00 грн.

На жаль, з невідомих причин штрафи накладено лише щодо трьох закупівель, хоча у Заяві їх фігурувало 11.

Окрім штрафів, ФОП Кравченко С.В. та ФОП Лещенко В.І., втратили можливість брати участь у публічних закупівлях протягом трьох років. Однак це не зупинило ФОП Кравченко С.В. — уже після ухвалення рішення АМКУ вона ще кілька разів намагалася взяти участь у публічних закупівлях, запевняючи замовників, що «не притягувалась» до відповідальності.

 Але її пропозиції були відхилені, саме у зв’язку з притягненням до відповідальності за порушення Закону України «Про захист економічної конкуренції». Щодо парочки ФОП Кравченко С. В. та ФОП Шиян К. В., ми теж подали заяву щодо 15 закупівель. Збіги аналогічні, як між ФОП Кравченко С. В. та ФОП Лещенко В. І.: оформлення, спільні складські приміщення, один орендодавець і той самий транспорт з експедитором.

 Із нетерпінням чекаємо на результат від Дніпропетровського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. А поки ФОП Шиян Катерина Володимирівна продовжує активно брати участь у торгах.

“Хто в ліс, а хто по дрова”

5 дуже дивних вимог усунути невідповідності протягом 24 годин.

18.12.2020 17:00

Піонери рамкових угод

Хороший і поганий приклад використання закупівель за рамковими угодами.

29.01.2020 17:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання