Усе заради перемоги фаворита

14.02.2020 13:30

У Гадячі вже декілька років функціонує система відеоспостереження. Її обслуговуванням займається КП «Сервіс» Гадяцької районної ради. Послуги з технічного обслуговування систем відеоспостереження замовник почав закуповувати ще у 2017 році. Тоді КП «Сервіс» уклало прямий договір на 60 тис. грн з ТОВ «МОБІ-А». 

На початку січня 2019 року замовник оголосив вже новий тендер на закупівлю послуг обслуговування систем відеоспостереження, цього разу на 1,2 млн грн. Варто зазначити, що система відеоспостереження в Гадячі за два роки стала більш розгалуженою, збільшилась чисельність камер відеоспостереження, тому і робіт з обслуговування стало значно більше. Участь у процедурі взяло 2 фірми: 

Переможцем стало ТОВ «МОБІ-А», яке і надавало послуги протягом 2019 року. Припускаємо, що КП «Сервіс» сподобалося, як фірма працювала до того. Бо оприлюднена в оголошенні про закупівлю тендерна документація була іменна та присвячувалася особі на прізвище Кизь. Як виявилося — це директор ТОВ «МОБІ-А».

Замовник відмінив тендер з підстави невідповідності оголошеної закупівлі річному плану. Виявилося, що КП «Сервіс» ще й неправильно план оприлюднило: вказало замість 1,5 млн. грн. — 600 тис. грн. Хоча, дуже вірогідно, що замовник просто зрозумів, що перебуває за крок від розкриття його змови з майбутнім переможцем торгів.

Відмітимо, що ТОВ «МОБІ-А» та КП «СЕРВІС» співпрацюють давно, за час роботи підписано 15 контрактів на суму 2,5 млн грн. Улюбленець КП «СЕРВІС» має широку спеціалізацію від поставки різних товарів та ремонту автомобілів до обслуговування систем відеоспостереження.

КП «Сервіс» відразу оголосило новий тендер. Цього разу прізвище запланованого переможця з назви тендерної документації видалили. Участь у процедурі взяли три фірми:

Неочікувано переможцем аукціону стало ТОВ «ФАЙБЕРЛІНК», яке не брало участі у попередньому тендері. Цей учасник почав працювати з закупівлями лише у 2019 році та встиг отримати контрактів на 108 тис. грн.  ТОВ «ФАЙБЕРЛІНК» спеціалізується винятково на наданні послуг інтернету. Цей тендер став 4-м в учасника. Попередні 3 рази ТОВ «ФАЙБЕРЛІНК» дискваліфікували на тендерах інші замовники. Засновниця цієї фірми Демченко Тетяна Борисівна — колишня дружина Матюшенко Олексія Володимировича, колишнього голови Гадяцької РДА. 

Отже, розпочався аукціон, і ТОВ «МОБІ-А», яке вже працювало з КП «СЕРВІС» у минулому році, подало пропозицію на 1,36 млн грн. За результатами аукціону воно знизило її до  1,15 млн грн. 

Наступний учасник ТОВ «ТЕРА НЕТ», можна сказати, «зелений» у сфері закупівель. Адже в досвіді має лише 2 тендера. Також, ця фірма пов’язана з одним кримінальним провадженням, де фігурують ТОВ «Гранд Строй Сервіс» та ТОВ «Атлетичний зал Атлант». У вересні 2018 року, ТОВ «ТЕРА НЕТ» мало договірні відносини з ТОВ «Гранд Строй Сервіс» на продаж асфальтобетонної суміші. Наш учасник дуже швидко змінів профіль з продажу асфальту на надання послуг обслуговування відеоспостереження (Інформація з ухвали Октябрського районного суду)

Відмітимо, що ТОВ «Гранд Строй Сервіс» — це ще один улюбленець КП «Сервіс» Гадяцької районної ради. Адже ця фірма протягом 2018-19 років отримала підрядів на 12,2 млн грн, переважно через прямі контракти. 

Отже, ТОВ «ТЕРА НЕТ» продало асфальтобетон ТОВ «Гранд Строй Сервіс». А постачання суміші здійснювало ТОВ «Атлетичний зал Атлант». Остання фірма пов’язана з ТОВ «МОБІ А» через колишніх директорів та власника. 

Отже, простежується опосередкований зв'язок між ТОВ «МОБІ А» та ТОВ «ТЕРА НЕТ».


Фірма

Власник

Директор

Колишній директор / власник

 ТОВ «МОБІ А»

Мотренко Ю.М.

Кизь Д.О.

Коваленко І.В.

ТОВ «ТЕРА НЕТ»

Бреус Р.С.

Бреус Р.С.

Харадзе О.С.

ТОВ «Гранд-Строй-Сервіс»

Карцев Є.Г.

Карцев Є.Г.

Кондратенко В.А.

Король О.В.

ТОВ «АЗ Атлант»

Кондратенко В.А.

Сіренко М.О.

Кондратенко В.А.

Коваленко І.В.

Мотренко Ю.М.


Цікавим є те, що до замовника звернулася громадська організація «Атлант-А», яка виявила невідповідності між оголошенням закупівлі та тендерною документацією. Якась загадкова громадська організація, що почала моніторити закупівлі у Гадячі. 

Функціонує вона більше 6 років, проте до цього закупівлями не цікавилася. Засновник та колишній керівник організації — Король Олександр Вікторович. Він же колишній директор ТОВ «Гранд-Строй-Сервіс». Також, громадська організація має спільну адресу з ТОВ «АЗ Атлант», яке пов’язано з ТОВ «МОБІ А». 

Можлив,о ТОВ «МОБІ А» не зраділо появі конкурента ТОВ «ФАЙБЕРЛІНК» та вирішило через свою ГО написати звернення на замовника, щоб той відмінив тендер та оголосив новий.

Але водночас тендер замовника потрапив під моніторинг Державної аудиторської служби. Аудитори встановили:

- порушення та невідповідності між інформацією про місце виконання послуг в оголошенні та тендерній документації;

- відсутність необхідного додатку до проекту договору з переліком закладів для надання послуг;

- різні кількісні дані щодо відеокамер, які мають обслуговуватися.

Оскільки замовник не міг виправити оголошення та внести зміни в тендерну документацію, то єдиним правильним варіантом стала відміна процедури. 

КП «СЕРВІС» вже оголосив третій тендер на закупівлю цих послуг. Чекаємо на пропозиції. 


Історія одного відгуку

Як лікарня хотіла купити знятий з виробництва медичний виріб.

02.09.2020 16:00

Учасники-екстрасенси

Телепатія на тендері  Інституту свинарства

28.05.2020 20:30

Усе заради перемоги фаворита 2

Три місяці без обслуговування відеоспостереження і три тендери, щоб зрештою перемогла саме та компанія. 

15.05.2020 20:05

Замовник заплутався у своїх тендерних умовах

Йому довелося тричі відміняти торги, бо жодна пропозиція не задовольнила занадто заплутаних вимог.

15.01.2020 22:05

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання