Як побачити тренди та вектори розвитку системи публічних закупівель

21.03.2019 14:00


Що? 

Лист “Аналіз” Публічного модуля аналітики ВІ

Що робимо?

Розглядаємо можливості першочергового аналізу роботи системи. Визначаємо основні тренди та визначаємо перспективну нішу 

Чому це важливо?

Аналіз завжди дає можливість розуміти канони роботи системи і основні напрямки розвитку, тренди. Дана сторінка задовільняє потреби простого, швидкого аналізу.



Перш за все потрібно обрати період, який ви бажаєте оцінити. Якщо дослідження бажаєте провести за 2018-2019 можете нічого не обирати. Далі переходимо до наступних відборів - статус тендера. Потрібно визначити які саме процедури, в яких статусах нас цікавлять. Це залежить від вашого особистого запиту. Припустимо, шукаємо інформацію за два роки по завершених процедурах.

Рухаємося далі і маємо визначити, які процедури нас цікавлять більш конкретно за типом допороговості та конкурентності. Це можна зробити і на діаграмі, де ви одразу будете бачити відсотковий розподіл.

У вас є можливість подивитися інформацію в двох розрізах - за очікуваною вартістю та за кількістю процедур.


Нижче, після діаграми з класифікацією процедур є розподіл СPV. Для початку є розділення на товари, послуги і роботи. Після вибору сегменту ринку, ви переходите на конкретну класифікацію по CPV, починаючи з роздылення по 2-ому знаку (це Група), далі - по 3-ому (це Клас) і до кінця (це Категорія) поки не оберете конкретний код. 



Поряд с Класифікацією CPV знаходиться графік Динаміка, який дозволяє провести аналіз різних показників в розрізі по місяцях. Перелік показників можете побачити з випадаючого списку і обрати необхідний. 



Ну і звісно - загальна інформація щодо економії. Зручно аби побачити найбільшу економію серед усіх кодів CPV. Приберіть ваші відбори і побачите розподіл за сумою економії. Аналізуйте та знайдіть унікальну нішу для себе в роботі з державою! 



Відео-інструкція:

Як BI Prozorro може допомогти керівним органам?

Інструкція допоможе керівному органу ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 14:44

Чому BI Prozorro корисний для учасників?

Інструкція допоможе учаснику ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 13:03

Чому різні області купують ШВЛ за різними цінами?

Станом на 26 квітня в Сумській і Полтавській області купили по 37 апаратів ШВЛ. Однак в одній на них витратили 28 млн грн, а в іншій — 37 млн грн. Як так вийшло? Пояснюємо, які бувають типи ШВЛ і скільки вони коштують.

28.04.2020 14:00

YouControl та ризик-фактори з Публічного модуля аналітики BI

У систему YouControl додалися чотири ризик-фактори із BI ProZorro. Дані про юридичну особу як учасника публічних закупівель доступні для користувачів YouControl

03.12.2019 08:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання