Як спеціалісти Львівської міської ради "Панель керівних органів" Публічного модуля аналітики ВІ використовують

14.10.2019 21:00

Одним з ключових інструментів, що допомагає слідкувати за ефективністю проведення закупівель є Публічний модуль аналітики ВІ. Відділ торгівлі та тендерної політики та сам сектор тендерної політики були створені у 2008 році. Аналітику публічних закупівель спеціалісти Львівської міської ради почали використовувати з 2017 року. Керівник відділу та завідувач сектору є безпосередніми користувачами модуля, який дозволяє слідкувати за ефективністю проведення закупівель підпорядкованими підрозділами.  

З аналітичними даними в міській раді працює двоє працівників сектору тендерної політики. Частково спеціалісти навчалися використанню модуля аналітики самостійно, також використовують навчальні матеріали DOZORRO, відвідували вебінари, запрошували представників проекту для презентації "Панелі керівних органів".

Спеціалісти відділу передають результати аналізу безпосередньо керівнику департаменту, яка, в свою чергу, подає інформацію міському голові. Це дозволяє приймати управлінські рішення на основі реальних аналітичних показників і не акцентувати увагу на усіх розпорядниках, а виключно лише «проблемних» замовників. В основі роботи сектору тендерної політики полягає аналіз кількості проведених закупівель підпорядкованих структурних підрозділів Львівської Міської Ради, їх економія внаслідок конкурентних торгів, вчасність оголошення закупівель, аналіз помилок при визначенні коду класифікатора закупівлі. Спеціалісти вважають, що економія внаслідок проведення торгів, вчасність та правильність оформлення є головним показником ефективності міста. 90% запитів щодо аналітики публічних закупівель покриває Публічний модуль ВІ.

Сектор тендерної політики щомісяця формує звітну таблицю Excel, встановленої на власний розсуд форми. Дана таблиця є внутрішньою, але щоквартально в такій формі подається звітність для міського голови. На основі звітності керівництво дає розпорядження структурним підрозділам ЛМР для вирішення тих чи інших проблем. Аналітики радять не обмежуватися використанням лише Публічного модуля аналітики ВІ, а ще користуватися Youcontrol, Сlarity Project, відкриті реєстри такі як: Міністерство юстиції України, єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, єдиний державний реєстр судових рішень.

Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Program та Проекту USAID / UK aid “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS”

Як BI Prozorro може допомогти керівним органам?

Інструкція допоможе керівному органу ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 14:44

Чому різні області купують ШВЛ за різними цінами?

Станом на 26 квітня в Сумській і Полтавській області купили по 37 апаратів ШВЛ. Однак в одній на них витратили 28 млн грн, а в іншій — 37 млн грн. Як так вийшло? Пояснюємо, які бувають типи ШВЛ і скільки вони коштують.

28.04.2020 14:00

Логотип ВІ та оптимізація роботи Публічного модуля аналітики ВІ

Нарешті Модуль ВІ отримав персональне лого та корпоративний колір. Але окрім цього ми постійно прагнемо швидкодії модуля, тому оптимізуємо роботу з інформацією. Які саме зміни відбулися - читайте в блозі

06.12.2019 13:00

Рамкові угоди в Публічному модулі аналітики ВІ

Перевага Рамкових Угод – кожна зі сторін отримає надійних партнерів для довгострокової співпраці. Додатковою перевагою для постачальників є можливість налагодити співпрацю з держустановами на чітко визначений період та ефективність планування участі в інших закупівлях. Застосування Рамкових Угод надає можливість замовникові забезпечити економію часу та адміністративних ресурсів, закуповуючи товари та послуги на строк до 4 років, при цьому витративши час та ресурси на укладання Рамкових Угод лише один раз

22.11.2019 14:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання