За місяць вугілля подорожчати на 80% може тільки в дитячому санаторії

02.07.2018 15:25

Готуй сани літом, а воза взимку. Гарний господар буде заготовляти вугілля напередодні опалювального періоду. А якщо це бюджетник, то коли з’явиться фінансування.

17 квітня 2018 року дитячий санаторій "Затока" з системи Міністерства охорони здоров’я, провівши  через систему електронних закупівель торги, уклав угоду на поставку вугілля з підприємцем Тімченко Анатолієм Вікторовичем. За умовами договору, підприємець мав поставити в санаторій вугілля марки АМ та ДГ. Вугілля марки АМ мало бути поставлено 280 т вартістю 3687 грн/т.

Але тут почалась цікава вугільна інфляція. Вже 19 квітня, тобто через день після укладання договору, була підписана додаткова угода на зміну ціни. Звісно в сторону збільшення, а кількість відповідно зменшилась. За контрактом вугілля марки АМ мало бути поставлено 255,5 т ціною 4056,25 грн. І така ситуація повторилась ще 5 разів.

Три з додаткових угод були оприлюднені в один день!

Так протягом місяця дитячий санаторій уклав 6 додаткових угод і збільшив вартість вугілля марки АМ на 77,17%. Обсяги зменшились на 40%.

Закон «Про публічні закупівлі» дозволяє замовникам укладати додаткові угоди та збільшувати ціну за одиницю товару, не змінюючи при цьому суму контракту. Але для застосування цієї норм має бути доведено коливання ціни на ринку. В даному випадку будь-яке юридичне підтвердження коливання ціни на ринку відсутнє. Та й навряд чи вони можуть бути. Адже такого шаленого росту ціни на вугілля в квітні-травні помічено не бул

Окремо варто зазначити, що аналогічна ситуація в санаторії з вугіллям була і в минулому році. Між дитячим санаторієм «Затока» і ФОП Тімченко Анатолієм Вікторовичем укладено 8 договорів, з них лише 2 по процедурі відкритих торгів. Решта - через укладання прямого договору. В жовтні 2017 р. і в лютому 2018 р. було два прямих договори на вугілля на 199 990 грн. по кожному. Воно й не дивно, коли за основним договором об’єми  поставки вугілля зменшені на 40%.

Всього в системі електронних закупівель ФОП Тімченко є переможцем в 14 закупівлях. В усіх він є переможцем і має договори. Крім дитячого санаторію «Затока», підприємець співпрацює з Виконавчим комітетом Білгород-Дністровської міської ради та Управлінням Державної казначейської служби України у Білгород-Дністровському районі Одеської області.

Активісти Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» передали звернення до правоохоронних органів для належної правової оцінки діям посадових осіб санаторію.

Заплати за мою тендерку з дискримінаційними умовами

Опорна ковідна лікарня у Вінниці намагається перекласти консультаційні послуги на бізнес. І схоже, що їх надає хтось із судової адміністрації Хмельниччини.

28.10.2021 18:00

ПДВ у коронавірусних закупівлях: платити чи ні?

У березні Кабмін звільнив від ПДВ певний перелік товарів для боротьби з коронавірусом. Однак, як дізналися аналітики, деякі замовники все одно включають цей податок у договір і платять зайве в закупівлях.

23.11.2020 14:30

Рибні місця у військовій частині

На грудневих жнивах у Вінниці скосили 700 тис. гривень. За листопад і грудень закупили 6,5 тонн риби, вперше за 2 роки.

13.01.2020 18:22

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання