Антикорупційна платформа: коли прозорість перемагає

19.04.2018 19:22

Центр «Антикорупційна платформа» - неурядова громадська організація, метою діяльності якої популяризаці прозорості та доброчесності прийняття рішень владою, добросовісного ведення бізнесу та вільної конкуренції, обґрунтованого планування та використання коштів державного та місцевого бюджетів, широкої участі та рівноправності громадян у прийнятті рішень. Одним з основних пріоритетів діяльності організації є контроль сфери публічних закупівель.

У червні 2016 року організація приєдналась до Dozorro спільнотиУ 2016 р. "Антикорупційна платформа" активно впроваджувала використання ProZorro у м. Івано-Франківськ. За результатами звернень та скарг «Антикорупційної платформи» про виявлені порушення у сфері публічних закупівель прокуратурою області відкрито 5 кримінальних проваджень.

Наприкінці року у закупівлях розпочинаються всім відомі “грудневі жнива” – період, коли бюджетні установи в терміновому порядку намагаються витратити залишкові кошти на рахунках, здійснюючи допорогові закупівлі без проведення торгів. Відбувалися «грудневі жнива» у 2017 році активно й на Прикарпатті.

Зокрема, Департамент будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської облдержадміністрації за «грудневі жнива» уклав більше 60 прямих договорів на очікувану вартість у 24 мільйони гривень без проведення аукціонів у ProZorro.

Ряд договорів департамент будівництва ОДА уклав 26 грудня з ТОВ “ПБС” на здійснення капітального ремонту кількох об’єктів в Івано-Франківську на загальну суму у 5 мільйонів гривень. За кілька останніх днів року підприємство мало здійснити капремонт з нанесення шару асфальтобетону на стадіоні по вулиці Карпатській, провести там ремонт бігових доріжок, легкоатлетичних секторів та пішохідних доріжок на загальну суму понад 2 мільйони гривень. Також за останній тиждень року підприємство мало здійснити благоустрій прилеглої території до стадіону «Хет-Трик», що по вулиці Чорновола в Івано-Франківську. Для цього замовнику одного договору здалось занадто мало, тож департамент вирішив про всяк випадок укласти два аналогічні договори на загальну суму більше мільйона гривень.

Департамент здійснив оплату робіт у повному обсязі дуже оперативно – через два дні після підписання угод. З цього випливає, що або фірма взагалі не виконала ніякі роботи, або ж зробила їх у 2017 році «в борг».

Проаналізувавши дані закупівлі, експерти АП подали заяву до обласного відділу прокуратури, за результатами якого було відкрите провадження. Слідство триває.

Від скарг до партнерства. Як працює координатор DOZORRO у Рівненській області

Друга історія про роботу, цілі, проблеми й успіхи Святослава Клічука - регіонального партнера у Рівненській області.

09.07.2018 11:30

Офіс регіонального розвитку: провідники змін

Місією Офісу Регіонального Розвитку є формування відкритого, демократичного, ліберального громадянського суспільства в Україні

21.06.2018 18:15

Мережа ЛЖВ: моніторинг медичних закупівель

6 представників регіональних відділень Мережі ЛЖВ є членами DOZORRO Спільноти

31.05.2018 17:08

«Центр медіарозслідувань «Прозоро»: викриває корупційні схеми

У червні 2017 року ГО «Центр медіарозслідувань «Прозоро» долучилась до DOZORRO-спільноти

17.05.2018 14:16

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання