Полтавська Платформа: місто під контролем

28.06.2018 13:10

Громадська організація "Полтавська Платформа" була заснована у березні 2015 року, як об’єднання людей, небайдужих до долі свого міста та бажаючих витрачати свій час, енергію, досвід та ресурси, генеруючи позитивні зміни у житті міста Полтава.

Основними реалізованими проектами організації було впровадження системи електронного документообігу у Полтавській обласній раді, складання аналітики у ході проекту GIZ «Стратегія інтегрованого розвитку міста 2030», антикорупційний моніторинг рішень місцевих рад, моніторинг публічних закупівель, проведених структурними підрозділами Полтавської міської ради, запуск та успішна робота інтернет-видання ЗМІСТ, організація та проведення ряду екологічних акцій у місті, семінарів, тренінгів та круглих столів.

У травні 2016 року команда "Полтавської Платформи" пройшла відбір на проект «Школа Мерів», у ході якого шість місяців навчалася у Міжнародному Інституті Менеджменту в Києві навичкам управління містами; юридичним, організаційним, урбаністичним та економічним аспектам розвитку міст. За час участі у навчанні "Полтавською платформою" була розроблена стратегія розвитку Полтави 2025, яка в 2018 році, за результатами конкурсу, зайняла перше місце серед стратегій випускників «Школи Мерів».

На даний момент організація активно працює у 8 проектних напрямках: антикорупційна діяльність, активізація місцевих громад, розвиток туризму, урбаністичний розвиток, екологія, електронізація процесів та сервісів, енергоефективність, аналітика.

"Полтавська Платформа" - член DOZORRO Спільноти, який активно займається моніторингом публічних закупівель й інформує контролюючі та правоохоронні органи про виявлені під час моніторингу факти порушень законодавства в сфері публічних закупівель.

Ремонт гімназії №6

В червні поточного року до ГО «Полтавська Платформа» звернулись батьки учнів Полтавської гімназії №6 з проханням дослідити питання ремонту фасаду навчального закладу та повідомили інформацію, що вже кілька днів від фасаду гімназії відвалюється штукатурка досить великого розміру, що потенційно може призвести до травмування дітей. Було встановлено, що фасад закладу капітально ремонтували у 2016-му. Після проведення ремонту, у 2017 році школа надсилала до міської ради листа зі скаргою щодо неякісної роботи підрядника. Тоді організація виправляла недоліки. Наразі, штукатурка, судячи зі стану, може у будь-який момент обвалитися на дітей, які перебувають у літньому таборі на території гімназії. 

Фахівці ГО “Полтавська платформа” дізналися, що капремонт фасаду й покрівлі гімназії проводило ТОВ «Техно Холдинг» – це та сама фірма, яка у 2017 році не змогла відремонтувати підземні переходи в центрі Полтави. За виконання робіт підряднику, згідно з даними E-dataУправління капбудівництва міськвиконкому заплатило більш ніж 1,29 млн. грн.

Експетрами ГО “Полтавська платформа” було підготовлено та направлено запити про встановлені факти до Управління захисту економіки в Полтавській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області, Полтавської міської ради та Управління освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради. На даний час вже отримано коментар від начальника Управління капітального будівництва Полтавської міської ради Володимир Годня: "Можливо був будівельний брак. Вчора підрядники обстежили дану територію. Найближчим часом той шматочок фасаду відремонтують".

«Полтавська Платформа» й надалі тримає дану ситуацію на контролі та буде слідкувати за ремонтами, що проходять у місті.


Професіоналізація й вплив. Як працює координатор DOZORRO у Полтавській області.

Нова історія про вдосконалення публічних закупівель у Полтавському регіоні

13.08.2018 12:04

Від скарг до партнерства. Як працює координатор DOZORRO у Рівненській області

Друга історія про роботу, цілі, проблеми й успіхи Святослава Клічука - регіонального партнера у Рівненській області.

09.07.2018 11:30

Як це працює або робота координатора DOZORRO у Львівській області

“Замовники мають в себе повірити і освоїти ті навички, які допоможуть їм провести будь-які торги” - Мирослав Сімка

22.06.2018 12:14

«Центр медіарозслідувань «Прозоро»: викриває корупційні схеми

У червні 2017 року ГО «Центр медіарозслідувань «Прозоро» долучилась до DOZORRO-спільноти

17.05.2018 14:16

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання