Як не перевіривши переможця торгів, можна "забруднитись" податковим боргом

23.02.2018 11:48

Останнім часом в соціальних мережах активно обговорюється тема «довідок переможця» під час проведення відкритих торгів. Процес їх отримання постійно вдосконалюється і вже зараз довідку про відсутність заборгованості з податків можна не тільки отримати не відходячи від комп’ютера, але й перевірити її достовірність. Також на сайті  Податкової  можна перевірити наявність заборгованості перед бюджетом

І цими сервісами замовникам варто користуватись.

Під час проведення тендеру на послуги з прання Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня отримала інформацію про можливу недостовірність такої довідки від Переможця торгів – ТОВ «Сніжинка».


Перевіривши зазначену інформацію на ресурсі Податкової, вона  підтвердилась та ще й  із зазначенням про виникнення права на податкову заставу майна.

За даними аналітичної системи YOUCONTROL, ТОВ «Сніжинка» має заборгованість в розмірі 72 тис. грн.

Після кількох звернень в Системі  ProZorro з’явилась інформація про розірвання вже укладеного договору за згодою сторін на підставі звернення ТОВ «Сніжинка» про неможливість безперебійно та в повному обсязі надавати послуги.

Дивно, що Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області в таких діях не побачило необхідності перевірки достовірності довідки і просто задовольнилось розірванням договору. Хоча довідка, на думку громадських моніторів, має ознаки фіктивності і її «авторство» мало б бути встановлено.

Так, завдяки пильності та обережності Замовника, він зміг запобігти укладанню контракту з бюджетним боржником, що невідомо як могло потім позначитись на отриманні послуг. 

Тож не шкодуйте кілька хвилин свого часу для перевірки інформації про учасників. Ця проста дія збереже Ваші нерви і дорогоцінний час.

Що і за скільки закуповують опорні лікарні Вінниччині

Яка різниця в ціні на засоби індивідуального захисту в закупівлях опорних лікарень? Хто найдорожчий постачальник? Чи є лікарні, що не здійснюють закупівлі за спеціальною процедурою «Звіт по COVID-19»?

07.05.2020 23:00

Рибні місця у військовій частині

На грудневих жнивах у Вінниці скосили 700 тис. гривень. За листопад і грудень закупили 6,5 тонн риби, вперше за 2 роки.

13.01.2020 18:22

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання