Одеський медичний університет: як завкафедра допомагає сину вигравати тендери

26.12.2017 12:26

Одеський національний медичний університет у 2017 р. купив медичне обладнання у підприємця, який не мав досвіду і який пов’язаний з компанією сина голови кафедри. 

У жовтні 2017 р. кафедра  анестезіології та інтенсивної терапії Одеського національного медичного університету вирішила закупити апаратно-програмний комплекс для дослідження крові. Учасник, фізична особа-підприємець Ольга Новосадова, залишила вимогу з трохи незвичною суттю - прибрати з кваліфікаційних критеріїв наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів. Тобто те, що передбачене ст. 16 Закону «Про публічні закупівлі»: «Замовник установлює один або декілька з таких кваліфікаційних критеріїв, наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору». Ще більше здивувало, що замовник без жодних сперечань таки прибрав цю вимогу.

Того ж місяця Київський міський пологовий будинок повторно розпочав конкурсну процедуру у системі Prozorro. Перший аукціон, на який прийшли Ольга Новосадова та компанія “Медтек”, був скасований замовником через  «відхилення всіх тендерних пропозицій згідно з Законом про публічні закупівлі». 


При більш детальному вивченні документації цієї скасованої закупівлі помітили дивну ситуацію. Під час завантаження своєї тендерної пропозиції Ольга Новосадова помилково разом зі своєю пропозицією завантажила і пропозицію свого потенційного суперника - компанії "Медтек". 

Директором та засновником "Медтек" є Табарін Павло Олегович. Натомість керівником кафедри анестезіології, інтенсивної терапії з післядипломної підготовки Одеського національного медичного університету є батько Павла Олеговича - Табарін Олег Олександрович. Тобто тієї самої кафедри і того самого університету, до якого звернулась Ольга Новосадова, щоб їй дали можливість прийняти участь у закупівлі без досвіду.

Також ФОП Новосадова та Табаріни мають спільний телефон та електронну адресу hotelbsp@gmail.com.  Щороку Олег Табарін допомагає організовувати Міжнародний конгрес з гемостазіології, анестезіології та інтенсивної терапії "Black Sea Pearl", в рекламі якого фігурують ці контактні дані.

Громадська організація «Криворізький центр розслідувань» направила заяву до Антимонопольного комітету України про порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції", у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів, аукціонів, конкурсів, тендерів.

Продуктовий клан на Миколаївщині

Як ФОПи з однаковими прізвищами та ознаками змови на тендерах розігрують підряди на продукти харчування — а замовник їм у цьому наче ще й допомагає.

18.06.2021 10:00

Змова в ProZorro: як шукати і карати

Змову між учасниками на торгах ProZorro можна часто зустріти. Компанії домовляються разом прийти на торги, щоб підстрахувати один одного і перемогти.

04.03.2019 18:49

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання