Етап планування для керівних органів. Частина ІІ: Виконання плану

01.11.2018 16:00

Що?

Невиконання планів по закупівлях або здійснення закупівель без планів закупівель.

Що робимо?

Виявляємо хто із департаментів має найбільше проблем у виконанні планів і замовників, хто оголошує закупівлі без планів закупівель.

Чому це важливо?

Керівні органи слідкують за рівнем ефективності планування своїх підрозділів, а саме за тим, щоб все заплановане таки було закуплене і не було закупівель без плану, адже це порушення закону.

Оцінка показників по плануванню може бути корисним для тих керівних органів, які хочуть зрозуміти рівень ефективності планування своїх структурних підрозділів, а також може допомогти зрозуміти що потрібно робити аби поліпшити їх. 

1. Для початку нам потрібно отримати показники ефективності планування по структурним підрозділам Львівської міської ради за 2018р. Для цього переходимо на Етап планування - лист “Загальний огляд таблично”. Відбираємо головний орган “Львівська міська рада”. Наприклад, знаючи ЄДРПОУ або назву, через пошук додайте головний орган у відбір і закріпіть.


2. Перемикаємо вимір на “Другорядний орган” і отримаємо перелік департаментів для подальшої оцінки їх рівня планування і виокремлення таких структурних підрозділів, які просідають по показникам.

3. Тепер для розуміння кращих/гірших підрозділів сортуйте кожен із показників від найбільшого до найменшого. Почнемо з % оголошених пунктів плану. Ми детально описали як саме проаналізувати ефективність рівня планування по даному показнику в попередній нашій інструкції.

4. Припустимо, що Ви вже впровадили низку управлінських рішень і все, що було заплановане, було закуплене. Ви суттєво підняли показник % оголошених до рівня 100%. Але це ще не все, а лише частина шляху до рівня експерту з планування.

5. Оцінюємо другий показник % зі змінами, який відображає співвідношення кількості пунктів плану зі змінами до загальної кількості пунктів плану. Замовники з показником вищим за нуль часто коригують пункти плану, що створює перешкоди для планування постачальником участі в закупівлях та співробітництва із замовниками.  Для цього сортуємо від найбільшого до найменшого показника і звертаємо увагу на ті підрозділи, де показник більший від нуля. Обираємо 5 підрозділів, які потрібно дослідити в першу чергу. Вони мають найбільші показники % змінених.

6.Додатково ми можемо подивитись, хто саме із замовників із відібраних організаторів дуже погано планує. Для цього обираємо вимір “Назва організатора” і сортуємо % змінених у порядку спадання. Перед Вами ті організатори, які найчастіше вносять зміни у пункти плану. Перевірте - це необачність, некомпетентність чи "зрада".

Нагадуємо, що таблиці і графіки ви можете завжди завантажити собі, клікнувши на праву кнопку миші та обрання зручного формату. Також існують ще деякі нюанси при обрахунку показників планування, про які ми вже розповідали в наших попередніх відео.


Як BI Prozorro може допомогти керівним органам?

Інструкція допоможе керівному органу ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 14:44

Як розмістити інформацію про публічні закупівлі на своєму сайті?

Інформація про публічні закупівлі на сайті — це відкритість місцевої влади. Така новація має низку переваг. Ми розробили просту інструкцію, яка допоможе відобразити інформацію про публічні закупівлі за допомогою Публічного модуля аналітики ВІ лаконічно, інформативно, а головне — правильно .

19.08.2020 13:00

Оновлений лист "Показники" Публічного модуля аналітики ВІ

На листі “Показники” ви побачите основні показники системи, зокрема кількість процедур, очікувана вартість, економія, кількість організаторів, пропозицій на торги та кількість учасників. 

21.05.2020 18:00

Рамкові угоди в Публічному модулі аналітики ВІ

Перевага Рамкових Угод – кожна зі сторін отримає надійних партнерів для довгострокової співпраці. Додатковою перевагою для постачальників є можливість налагодити співпрацю з держустановами на чітко визначений період та ефективність планування участі в інших закупівлях. Застосування Рамкових Угод надає можливість замовникові забезпечити економію часу та адміністративних ресурсів, закуповуючи товари та послуги на строк до 4 років, при цьому витративши час та ресурси на укладання Рамкових Угод лише один раз

22.11.2019 14:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання