Філософія серця: моніторинг з душею

22.02.2018 17:02

Громадська організація “Філософія серця” недарма носить таку щиру та натхненну назву. Діяльність організації спрямована на розвиток та покращення низки важливих сфер життя населення України та функціонування держави. Зокрема, залучення громадськості до процесів розробки полiтики, консолідації зусиль громадянського суспільства, вирішення соціальних проблем. 

Чим саме займається “Філософія серця”:

  • проведення громадського моніторингу та експертизи діяльності органів влади;

  • участь у розробці та реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення;

  • впровадження в Україні міжнародного досвіду у сфері протидії корупції;

  • вивчення та впровадження в Україні міжнародної досвіду у сфері надання адміністративних послуг;

  • інформаційно-просвітницька діяльність, сприяння реалізації прав громадян на вільний доступ до інформації;

  • сприяння розвитку бібліотек в Україні;

  • організація дозвілля та відпочинку дітей та молоді.

ГО “Філософія серця” існує з 2007 року. Це - досвідчена та професійна команда. За десять років діяльності організації вдалося досягти значних успіхів.

Наразі організація реалізує кілька проектів. В тому числі з червня 2017 року, долучившись до спільноти DOZORRO, розпочала проект з моніторингу публічних закупівель Вінницької області. В спільноті організація виділяється своєю ініціативністю та енергійністю, за що була удостоєна такими нагородами, як найкращий Борець за перемогу - Максимальна кількість відзвітованих "перемог"; Ідентифікатор порушень - Лідер за кількістю визначення порушень у закупівлях та Кращий інформатор - Лідер за кількістю звернень до контролюючих органів. Голова правління організації Юлія Грига активно займається моніторингом закупівель, на порталі можна ознайомитися з блогами Юлії щодо порушень в закупівельному процесі. Також на сайті ГО “Філософія Серця” опубліковані цікаві кейси закупівель Вінницької області.

Ось один з успішних випадків, коли завдяки діям громадської організації вдалося уникнути розтрати коштів платників податків, виділених на закупівлю товарів та послуг.

Після вибухів на військових складах у вересні 2017 року в Вінницькій області Уряд виділив 100 млн. грн. на подолання наслідків аварії в селах Павлівка та Калинівка. Соціальна складова цієї допомоги була надзвичайно важливою, тому стала об’єктом пильної уваги представників DoZorro-спільноти у Вінницькій області.

Спочатку в системі ProZorro було знайдено прострочену закупівлю на аварійно-відновлювальні роботи на суму 20 млн.грн., яку після звернення громадських активістів Замовник, Калинівська райдержадміністрація, відмінила. Згодом увагу активістів привернули закупівлі металопластикових вікон для приватних будинків, що були пошкоджені вибухами. 28 жовтня 2017 року в електронній системі ProZorro з’явилося одразу три оголошення про проведення закупівель за переговорною процедурою на 6000 кв.м. металопластикових вікон на загальну суму 13 680 000 грн., тобто по 2280 грн за 1 кв.м.

Звернення громадськості до контролюючих та правоохоронних органів, а також великий інтерес до цих закупівель в соціальних мережах призвело до того, що ціну на вікна було зменшено до 1026 грн. за 1 кв.м., тобто майже вдвічі.

Це яскравий приклад того, що послідовні дії та наполегливість громадських активістів мають вплив на державу. І не варто чекати, що хтось все зробить за нас, треба бути активними та брати участь в суспільному житті.

Від скарг до партнерства. Як працює координатор DOZORRO у Рівненській області

Друга історія про роботу, цілі, проблеми й успіхи Святослава Клічука - регіонального партнера у Рівненській області.

09.07.2018 11:30

"Громадський контроль": розвиток громадянського суспільства

“ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ” - це незалежне об'єднання борців проти корупції і зловживань влади

07.06.2018 16:11

Мережа ЛЖВ: моніторинг медичних закупівель

6 представників регіональних відділень Мережі ЛЖВ є членами DOZORRO Спільноти

31.05.2018 17:08

«Центр медіарозслідувань «Прозоро»: викриває корупційні схеми

У червні 2017 року ГО «Центр медіарозслідувань «Прозоро» долучилась до DOZORRO-спільноти

17.05.2018 14:16

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання