Невидимі роботи: як на закупівлях прибирання можуть вкрасти мільйони

01.02.2019 13:19

В містечку Київської області Українка то туалети “ремонтують” вдвічі дорожче, то укладають договори на вже виконані роботи. Влада проводить щорічні закупівлі прибирання та озеленення міста, на яких знову можуть незаконно витратити кошти з бюджету.

У грудні 2018 року виконавчий комітет Української міської ради оголосив "євроторги" на послуги з прибирання міста, утилізацію сміття та озеленення на 23 млн грн. Однак всі закупівлі провалились або через допущення менше двох учасників, або через листа з прокуратури про не чітко виписане технічне завдання, яке могло привести до невиконання підрядником своїх обов’язків та розтрати бюджетних коштів.

Зараз міська рада Українки здійснює другу спробу. 25 січня оголосила повторні тендери на озелененняутилізацію та прибирання загальною вартістю 21 млн грн.

Тендерна документація прописана таким чином, щоб існувала можливість “попиляти” бюджет, а не забезпечити максимальну якість послуг за найкращою ціною. Період надання послуг починається з 1 березня 2019 року. Якщо не буде змін до тендерної документації, оскаржень і переможця оберуть одразу після аукціону - можливіть підписати договір з'явиться не раніше 10 квітня

Замовник, вказавши термін виконання робіт з 1 березня, залишив можливість вивести з бюджету міста гроші за фактично не виконані роботи.

Тож, маємо “інноваційну” схему розпилу бюджету:

1. Прописуємо в договорі зайві місяці, коли послуги не надаються

2. Здійснюємо оплату робіт, які не виконувались

За нашими підрахунками, це порушення може призвести до розтрати до 3 млн грн. з бюджету міста.

Громадська організація  «Трипільський Край» направила звернення до органів прокуратури та Державної аудиторської служби з вимогою оперативного реагування та запобігання розтраті грошей громади.

Сміттєвоз з переплатою в мільйон

У Гатному планують купити машину для збору відходів за 3,5 млн гривень.

28.02.2020 15:30

Вдвічі дорожче і з реконструкцією недобудови

Як у Петропавлівській Борщагівці будують школу з купою порушень

30.01.2020 11:30

Гора сміття в селі Гора

Так виглядає результат надання послуги з вивезення органічного сміття в с. Гора, що на Київщині. Послуги, замовлення якої відбувалося з численними порушеннями.

19.12.2019 23:00

Оповідь про замовника, який знає все про "неправильний мед"

А поблизу хатки стирчав стовпчик, на якому була прибита поламана дощечка з написом. І кожен, хто хоч трохи вмів читати, міг на ній прочитати: "Стороннім В". Більше прочитати там не міг навіть найвидатніший грамотій. Алан. А. Мілн, «Вінні-Пух»

06.11.2019 11:18

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання