Прокуратура підозрює екс-секретаря міськради Українки у розкраданні коштів на ремонті туалету

27.12.2018 11:00

У лютому 2018 року виконавчий комітет Українки уклав договір на ремонт вбиральні у приміщенні міської ради вартістю майже 200 тис. грн. Громадська організація «Трипільський Край» виявила, що у дефектному акті передбачено оздоблення стін не тільки плиткою, а й декоративною штукатуркою. На стінах відремонтованої вбиральні декоративної штукатурки не було помічено. Ми звернулись до прокуратури. 

За фактами, викладеними у звернені, було відкрите кримінальне провадження. Суд призначив проведення експертизи на відповідність обсягів робіт та вартості, яка виявила невідповідність виконаних робіт заявленим обсягам. 

«На момент проведення експертизи (огляду об'єкта будівництва судовим експертом), не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією (дефектному акту, акту приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2В, КБ-3) відповідно договору на суму 102 812, 25 грн» - судове рішення.

Переплата склала більше 50% від загальної вартості.

Частину цих грошей виконавець повернув, визнавши «помилку». А саме – 84 тис. грн. Щодо решти, то учасник не визнає своєї провини та публічно звинувачує експертів в фальсифікації результатів проведеної експертизи. 

Директор виконавця Петро Марцінковський навіть стверджує про якусь нову експертизу. Але у судових рішеннях ми такої поки що не побачили.

До листопада 2018 року фігурантом у справі був лише виконавець робіт – ТОВ «Влан-Сервіс».

23 листопада 2018 року вперше за весь час розслідування серед фігурантів з’явились замовники робіт. Обухівський районний суд Київської області ухвалив рішення задовольнити клопотання прокуратури та надати дозвіл на проведення експертиз почерку та друкарських форм з метою встановлення винних осіб. Серед фігурантів тепер є Катерина Проценко, яка на той час була в.о. міського голови Українки.

Хоч і повільно, але справа рухається. Сподіваємось на справедливе проведення експертизи та покарання винних у розкраданні коштів громадян на ремонті.

Зразок товару: очікування і реальність

Як домогтися високої якості без дискримінаційних вимог.

03.09.2020 18:00

Сільські депутати чаклують на сесії

На Київщині депутати проводять закупівлі рішенням сесії. Купують вже виконані роботи. 

09.01.2020 20:48

102 млн гривень на новорічні подарунки

Традиційно, до свят, органи місцевого самоврядування купують новорічні подарунки для дітей. Цього року їх вже купили майже  на 102 млн грн!

27.12.2019 11:00

Оповідь про замовника, який знає все про "неправильний мед"

А поблизу хатки стирчав стовпчик, на якому була прибита поламана дощечка з написом. І кожен, хто хоч трохи вмів читати, міг на ній прочитати: "Стороннім В". Більше прочитати там не міг навіть найвидатніший грамотій. Алан. А. Мілн, «Вінні-Пух»

06.11.2019 11:18

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання