Штукатурні роботи. Дорого. Міськрада Українки (виправлено)

22.03.2018 11:39

Міськвиконком м. Українка не перестає вражати своїм креативом щодо засобів “освоєння” коштів платників податків.

Історія на основі реальних подій. Від творців душевного девізу м. Українка - “В громаді, як в родині”.  В головній ролі - творці девізу в особі виконавчого комітету Українського міської ради. 

13 лютого міськвиконком уклав  договір на ремонт вбиральні на першому поверсі міськради загальною вартістю майже 200 тис. грн. Площа приміщення - 22 кв.м. 

Тож, вартість ремонту 1 кв.м. складає близько 9 тис. грн. 

9 тисяч гривень, Карл!

На цьому місці, мабуть кожен, хто робив ремонт вдома, подумав – ОГО!  На що ж вони використали таку суму  грошей?

Дивимось в кошторис і серед переліку матеріалів знаходимо позицію - штукатурка акрилова біла. Загальною вартістю 77 980 грн. без ПДВ (тобто, 93 576 гривень з ПДВ)!

Згідно додатку до договору, площа штукатурення - 84 кв.м.

Виходить вартість матеріалу на оштукатурення 1 кв.м стіни - 1 114 грн?!

Хм… Напевно, ця штукатурка якась дуже елітна. А от і ні. Це недорога польська штукатурка, відро (25 кг.) якої на Prom.ua коштує 1300 грн.

Якщо подивитись, скільки такої штукатурки потрібно на 1 квадратний метр площі, то на 84 метри потрібно, при максимальних витратах, 378 кг. Це 16 відер по 25 кг.

Тобто вартість штукатурки мала би бути не 92 576, а 20 800 грн

Вочевидь, наші міські господарі у новому році продовжили розповсюджену практику  по-повній.

Але це ще не кінець історії.

Поки що мерія не має статусу режимного об'єкта і будь-який громадянин може піти і помилуватися якісним ремонтом вбиральні. Ми так і зробили.

Яким же було наше здивування, коли ми взагалі не побачили там якоїсь штукатурки. Все приміщення аж до стелі оздоблено плиткою!

Тож, мабуть, ми маємо вибачитись перед міськвиконкомом. Бо вони замовили якусь суперсучасну штукатурку з технологією приховування “Стелс”. Як на американських винищувачах.

Тож тепер ми не бачимо ані штукатурки, ані грошей. Як казав герой армійської комедії: «ты суслика видишь? А он есть!»

До речі, Державна аудиторська служба під час недавньої перевірки зафіксувала далеко не поодинокі факти незаконної розтрати наших з вами грошей – аж на 2,5 млн. грн.

Дуже хочеться сподіватись, що цього разу освоювачам громадських коштів це просто так не минеться.

А наше з вами завдання – поставити своєму депутату запитання про те, що взагалі відбувається в міськраді? І чому вони допускають подібні дії.

Після публікації в текст були внесені правки. А саме частина "(загалом на 1 квадратний метр стіни треба до 1,5 кг штукатурки)." замінена на "Якщо подивитись, скільки такої штукатурки потрібно на 1 квадратний метр площі, то на 84 метри потрібно, при максимальних витратах, 378 кг. Це 16 відер по 25 кг".

Не тільки наглядач, але і союзник

Звернення громадських організацій з вимогою відмінити закупівлю — це іноді унікальна можливість для замовників уникнути штрафів. Трипільський край розповідає про свій досвід допомоги ненавмисним порушникам.

22.07.2020 20:30

Сміттєвоз з переплатою в мільйон

У Гатному планують купити машину для збору відходів за 3,5 млн гривень.

28.02.2020 15:30

Рецепт прямого договору

Як в Золотоноші за допомогою дискримінаційних умов на відкритих торгах третій рік поспіль укладають прямі договори на закупівлі шкільного харчування з двома ФОПами.

17.02.2020 16:55

Гора сміття в селі Гора

Так виглядає результат надання послуги з вивезення органічного сміття в с. Гора, що на Київщині. Послуги, замовлення якої відбувалося з численними порушеннями.

19.12.2019 23:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання