Сума податкового боргу учасника

31.01.2019 12:20

Що?

Показник «Сума податкового боргу» в Публічному модулі аналітики ВІ

Що робимо?

Перевіряємо чи є у постачальника податковий борг станом на початок місяця

Чому це важливо?

Зверніть увагу, що відповідно до ст. 91 ПКУ в разі виникнення податкового боргу органом Державної фіскальної сліжби (ДФС) призначається податковий керуючий, який відповідно до цієї статті та Порядку №529 проводить опис майна (насамперед ліквідного) в податкову заставу. У першу чергу проводяться оцінка діяльності та аналіз специфіки функціонування підприємства-боржника, за результатами яких податковим керуючим обирається насамперед ліквідне майно, як правило, товари або продукція, які не мають ознак індивідуальності, визначених суттєвих відмінностей та найбільше реалізовуються підприємством при веденні своєї господарської діяльності. Відповідно до ст. 92 ПКУ платник податків зберігає право користуватися майном, що перебуває у податковій заставі, з урахуванням обмежень, передбачених цією статтею, та може реалізовувати його лише за згодою контролюючого органу, замінивши його на інше ліквідне майно такої або більшої вартості. У разі якщо податковим керуючим описано готову продукцію, то боржник має право відчужувати таке майно без згоди контролюючого органу за кошти за цінами, що не є меншими ніж звичайні, та за умови, що кошти від такого відчуження спрямовуватимуться в повному обсязі в рахунок виплати заробітної плати, ЄСВ та/або погашення податкового боргу.

Податковий борг є особливим параметром, який схиляє до недовіри. Відповідно до Закону, переможець повинен надати довідку з органів ДФС щодо відсутності заборгованості по сплаті податків перед державою. Багато замовників підробляють такі довідки, аби приховати заборгованість. Щоб вас не ввели в оману, ми інтегрували новий показник «Сума податкового боргу».

Щоб переглянути його, перейдіть на сторінку «Карточка учасника (пропозиції)» і в частині загальної інформації перегляньте чи є заборгованість у даного постачальника.

Будьте уважними, пильнуйте постачальників або потенційних переможців.

Чому різні області купують ШВЛ за різними цінами?

Станом на 26 квітня в Сумській і Полтавській області купили по 37 апаратів ШВЛ. Однак в одній на них витратили 28 млн грн, а в іншій — 37 млн грн. Як так вийшло? Пояснюємо, які бувають типи ШВЛ і скільки вони коштують.

28.04.2020 14:00

Логотип ВІ та оптимізація роботи Публічного модуля аналітики ВІ

Нарешті Модуль ВІ отримав персональне лого та корпоративний колір. Але окрім цього ми постійно прагнемо швидкодії модуля, тому оптимізуємо роботу з інформацією. Які саме зміни відбулися - читайте в блозі

06.12.2019 13:00

YouControl та ризик-фактори з Публічного модуля аналітики BI

У систему YouControl додалися чотири ризик-фактори із BI ProZorro. Дані про юридичну особу як учасника публічних закупівель доступні для користувачів YouControl

03.12.2019 08:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання