Як проаналізувати статуси договорів за допомогою карточки учасника

30.08.2018 15:00

Що?

Аналіз успішності виконання договорів в сфері публічних закупівлях

Що робимо?

Аналізуємо наскільки успішно виконуються договірні відносини між постачальником та замовником, скільки із підписаних договорів виконано, скільки - розірвано, хто із замовників найбільше ініціює розірвання і чому, з ким із постачальників не варто підписувати договори.

Чому це потрібно?

Кожний замовник та постачальник прагне виконання умов підписаного договору. Кожен розірваний договір - це втрата часу, втрата ресурсів, а головне часто кінцевим отримувачем послуг є громадянин України. Через невиконання умов договору громадяни України недоотримують певні товари, послуги. Ми прагнемо зменшити кількість таких договорів і пропонуємо оцінювати замовників та постачальників за допомогою Публічного Модуля Аналітики ВІ. Карточка учасника - саме той інструмент, який дозволить швидко і точно проаналізувати статуси договорів на ринку публічних закупівель.

В Модулі аналітики ВІ з`явилася можливість аналізувати договори між учасником та замовником. Для того, щоб почати аналіз, вам потрібно перейти на Етап закупівель - лист "Карточка учасника (договори)"

Також є можливість швидкого переходу між листами "Карточка Учасника (пропозиції)" та "Карточка учасника (договори)".

Отже, щоб інформація відображалася на сторінці вам необхідно відібрати одного учасника і додати його до відбору. У полі "Код учасника" введіть необхідний код ЄДРПОУ. Тепер пропоную ознайомитися зі структурними елементами даного листа: 1.контактна інформація і 2.показники, які майже не змінилися, окрім того, що з’явилася можливість побачити дату реєстрації компанії і вирахувати її вік. Зручно це для того, аби громадський контроль міг відслідковувати ситуації, коли компанія зареєструвалася вчора, а, умовно, сьогодні вже виграє мільйоні тендерні процедури. Також є плюс для замовників - постачальники, які вже багато років на ринку мають підвищений рівень довіри, тому існує більша ймовірність, що зобов‘язання будуть виконувати без нарікань та не порушуючи умови договору. Але покладатися на даний показник повністю не можна, це є лише один з критеріїв надійності постачальника.

Переходимо до аналізу договорів. Статус договору - це відбір, який складається з декількох етапів, і, перш за все, необхідно обрати в якому статусі перебуває договір зараз. Обираємо «Розірвані». Далі відкритий наступний етап відбору - необхідно обрати відповідального за розірвання договору. Відповідальний за розірвання - це одна із сторін договору, за ініціативою якої або порушенням нею умов договору, було розірвано договір з іншою стороною. Якщо обрати постачальника, то будуть запропоновані варіанти: за ініціативою постачальника, де постачальник сам визнав відмову від виконання умов договору з різних особистих причин; або за варіантами, де замовник засвідчив факт порушення умов договору постачальником. Така сама ситуація і з замовником: варіант за ініціативою, чи за визначенням замовником факту ситуації, яка призвела до розірвання договору. Отже, оберемо відповідального «Постачальник» і наприклад, договори, де причиною розірвання замовником було вказано невиконання умов договору. Звертаю вашу увагу, що інформація щодо статусу договору формується на основі введених даних замовником у систему «Прозорро».

Після наших відборів - ви можете оцінити як динаміку в часі по обраному статусу договору, так безпосередньо ознайомитися з самими договорами в статусі «Розірвані» перейшовши на вкладку «Договори».

Якщо вам необхідно відслідкувати з ким  із організаторів найбільше було таких договорів - перейдіть на вкладку «Організатори» і перегляньте перелік організаторів, які зазначили причину розірвання договору невиконання умов договору.

Як BI Prozorro може допомогти керівним органам?

Інструкція допоможе керівному органу ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 14:44

Чому різні області купують ШВЛ за різними цінами?

Станом на 26 квітня в Сумській і Полтавській області купили по 37 апаратів ШВЛ. Однак в одній на них витратили 28 млн грн, а в іншій — 37 млн грн. Як так вийшло? Пояснюємо, які бувають типи ШВЛ і скільки вони коштують.

28.04.2020 14:00

YouControl та ризик-фактори з Публічного модуля аналітики BI

У систему YouControl додалися чотири ризик-фактори із BI ProZorro. Дані про юридичну особу як учасника публічних закупівель доступні для користувачів YouControl

03.12.2019 08:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання