Як вибрати тендер і не прогадати

25.10.2018 17:00

"Як вибрати тендер і не прогадати" - таким питанням задаються всі початківці постачальники. Адже кожен день замовники України публікують сотні нових тендерів. В системі bi.prozorro.org кожного дня оновлюється інформація щодо тендерних закупівель.

Основним питанням перед постачальником є: “Як провести оцінку закупівель і вибрати цікаві пропозиції з усього цього розмаїття” або “Як провести аналіз попередніх періодів, які тенденції на ринку публічних закупівель”. В цьому Вам допоможе Публічний Модуль аналітики ВІ.

Отже, для початку вам необхідно знайти тендери, в яких ви могли взяти участь і стати переможцем. За ідеєю, взяти участь можна в будь-якому тендері, однак перемогти ви можете лише в тому випадку, якщо ваша пропозиція, ваші документи, ваші умови поставки товарів або надання послуг будуть повністю відповідати вимогам документації замовника. А для цього необхідно грамотно підготувати тендерну документацію.

Публічний модуль аналітики ВІ допоможе знайти тендери в системі публічних закупівель. Для пошуку тендерів:

  • скористайтеся основними 8 листами модуля
  • задайте параметри розширеного пошуку (з варіантами пошуку можете ознайомитися тут)

  • скористайтеся картою України на сторінці показники аби відібрати найбільш прийнятні напрями з урахуванням логістичних особливостей

  • після виконаних відборів перейдіть на лист “Тендери/лоти” та перегляньте закупівлі

Якщо ви не встигли переглянути кожну закупівлю, збережіть ваші відбори як закладку, або просто завантажте масив даних в форматі таблиці Excel. Для цього натисніть правою кнопкою миші на таблиці, оберіть “Экспортировать/Export” та збережіть файл.


Публічний Моудь Аналітики ВІ здатен замінити цілий відділ аудиту закупівель, заощадити вам час і гроші і, найголовніше, дає доступ до аналітичних даних.

Аналітика закупівель допоможе вам докладніше дізнатися:

  • про ринок вашого регіону - які обсяги закупівель проходять у вашій галузі і де найбільш затребувані ваші товари і послуги

  • про замовників - як часто той чи інший замовник публікує тендери на закупівлі вашого товару і хто готовий вже сьогодні придбати у вас товари або послуги. До речі, аналітика держзакупівель особливо корисна тим постачальникам, які одного разу зіткнулися з несумлінним замовником і вирішили, що більше не будуть брати участь в тендерах.

  • про ваших конкурентів - їх сильні і слабкі сторони, обсяги прибутку від участі в тендерах, в яких закупівлях вони найчастіше виграють, а до участі в яких тендерів їх не допустили

  • про тендери, які максимально підходять саме вам!

Ми обов’язково розкажемо в наших наступних матеріалах про всі нюанси роботи і надамо корисні поради щодо роботи з Публічним модулем аналітики ВІ.

Ви знайшли відповідні тендери і не знаєте, як бути далі? Вам необхідно уважно ознайомитися з умовами участі та виконання контракту: оцінити терміни подачі заявок, вивчити документацію, дізнатися розмір забезпечення виконання договору, обсяги поставок і терміни виконання умов договору. Для того, щоб швидко переходити з таблиці завантажених закупівель безпосередньо на сторінку закупівлі в PROZORRO, перегляньте наш матеріал, який збереже Ваш час та додасть ефективності при роботі з базою даних Публічного Модуля Аналітики ВІ.

Оновлений лист "Показники" Публічного модуля аналітики ВІ

На листі “Показники” ви побачите основні показники системи, зокрема кількість процедур, очікувана вартість, економія, кількість організаторів, пропозицій на торги та кількість учасників. 

21.05.2020 18:00

Чому різні області купують ШВЛ за різними цінами?

Станом на 26 квітня в Сумській і Полтавській області купили по 37 апаратів ШВЛ. Однак в одній на них витратили 28 млн грн, а в іншій — 37 млн грн. Як так вийшло? Пояснюємо, які бувають типи ШВЛ і скільки вони коштують.

28.04.2020 14:00

YouControl та ризик-фактори з Публічного модуля аналітики BI

У систему YouControl додалися чотири ризик-фактори із BI ProZorro. Дані про юридичну особу як учасника публічних закупівель доступні для користувачів YouControl

03.12.2019 08:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання