Як вибрати тендер і не прогадати

25.10.2018 17:00

"Як вибрати тендер і не прогадати" - таким питанням задаються всі початківці постачальники. Адже кожен день замовники України публікують сотні нових тендерів. В системі bi.prozorro.org кожного дня оновлюється інформація щодо тендерних закупівель.

Основним питанням перед постачальником є: “Як провести оцінку закупівель і вибрати цікаві пропозиції з усього цього розмаїття” або “Як провести аналіз попередніх періодів, які тенденції на ринку публічних закупівель”. В цьому Вам допоможе Публічний Модуль аналітики ВІ.

Отже, для початку вам необхідно знайти тендери, в яких ви могли взяти участь і стати переможцем. За ідеєю, взяти участь можна в будь-якому тендері, однак перемогти ви можете лише в тому випадку, якщо ваша пропозиція, ваші документи, ваші умови поставки товарів або надання послуг будуть повністю відповідати вимогам документації замовника. А для цього необхідно грамотно підготувати тендерну документацію.

Публічний модуль аналітики ВІ допоможе знайти тендери в системі публічних закупівель. Для пошуку тендерів:

  • скористайтеся основними 8 листами модуля
  • задайте параметри розширеного пошуку (з варіантами пошуку можете ознайомитися тут)

  • скористайтеся картою України на сторінці показники аби відібрати найбільш прийнятні напрями з урахуванням логістичних особливостей

  • після виконаних відборів перейдіть на лист “Тендери/лоти” та перегляньте закупівлі

Якщо ви не встигли переглянути кожну закупівлю, збережіть ваші відбори як закладку, або просто завантажте масив даних в форматі таблиці Excel. Для цього натисніть правою кнопкою миші на таблиці, оберіть “Экспортировать/Export” та збережіть файл.


Публічний Моудь Аналітики ВІ здатен замінити цілий відділ аудиту закупівель, заощадити вам час і гроші і, найголовніше, дає доступ до аналітичних даних.

Аналітика закупівель допоможе вам докладніше дізнатися:

  • про ринок вашого регіону - які обсяги закупівель проходять у вашій галузі і де найбільш затребувані ваші товари і послуги

  • про замовників - як часто той чи інший замовник публікує тендери на закупівлі вашого товару і хто готовий вже сьогодні придбати у вас товари або послуги. До речі, аналітика держзакупівель особливо корисна тим постачальникам, які одного разу зіткнулися з несумлінним замовником і вирішили, що більше не будуть брати участь в тендерах.

  • про ваших конкурентів - їх сильні і слабкі сторони, обсяги прибутку від участі в тендерах, в яких закупівлях вони найчастіше виграють, а до участі в яких тендерів їх не допустили

  • про тендери, які максимально підходять саме вам!

Ми обов’язково розкажемо в наших наступних матеріалах про всі нюанси роботи і надамо корисні поради щодо роботи з Публічним модулем аналітики ВІ.

Ви знайшли відповідні тендери і не знаєте, як бути далі? Вам необхідно уважно ознайомитися з умовами участі та виконання контракту: оцінити терміни подачі заявок, вивчити документацію, дізнатися розмір забезпечення виконання договору, обсяги поставок і терміни виконання умов договору. Для того, щоб швидко переходити з таблиці завантажених закупівель безпосередньо на сторінку закупівлі в PROZORRO, перегляньте наш матеріал, який збереже Ваш час та додасть ефективності при роботі з базою даних Публічного Модуля Аналітики ВІ.

Як BI Prozorro може допомогти керівним органам?

Інструкція допоможе керівному органу ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 14:44

Чому BI Prozorro корисний для учасників?

Інструкція допоможе учаснику ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 13:03

Навіщо замовникам BI Prozorro?

Інструкція допоможе замовнику ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 12:48

Як розмістити інформацію про публічні закупівлі на своєму сайті?

Інформація про публічні закупівлі на сайті — це відкритість місцевої влади. Така новація має низку переваг. Ми розробили просту інструкцію, яка допоможе відобразити інформацію про публічні закупівлі за допомогою Публічного модуля аналітики ВІ лаконічно, інформативно, а головне — правильно .

19.08.2020 13:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання