Як замовнику визначити договори, що потенційно під загрозою

12.07.2018 18:00

Яка потреба?

Знайти договори з високим ризиком невиконання.

Що робимо?

Визначаємо чи має замовник постачальників, які ось-ось припинять свою діяльність як юридичні особи.

Чому це важливо?

Завжди існує ризик невиконання договору. Однак якщо постачальник перебуває в статусі припинення своєї діяльності, банкрутства, або ж проти нього порушили справу про банкрутство, загроза зростає в рази. Отже, замовник може не отримати товар чи послуги вчасно. Згодом можливі й судові процеси щодо повернення коштів від постачальника, якого фактично вже не існуватиме. 

Крок 1. Для того, щоб проаналізувати саме свої договори, ви маєте  додати власний код ЄДРПОУ або назву у відбори. Перейдіть на лист «Організатори» у додатку «12. Етап закупівель» і знайдіть свою установу.

Крок 2. Далі треба зробити низку відборів, які допоможуть ідентифікувати небезпечні договори. Насамперед, це активні угоди, що підписані з постачальником, який знаходиться в ризиковому статусі (банкрут, припинена діяльність, недійсне свідоцтво). Для цього переходимо у вибірки у правому верхньому куті. Ставимо галочку біля «Показати поля». Для того, щоб обрати чинні договори, через пошук знаходимо «Підстатус договору (версія 2)» і клікаємо на «Активний».

Крок 3. Далі виділяємо постачальників у ризиковому статусі. Для цього в тих самих вибірках шукаємо «Статус юридичної особи» і обираємо такі опції:

  • в стані припинення
  • припинено
  • свідоцтво про державну реєстрацію недійсне
  • порушено справу про банкрутство
  • порушено справу про банкрутство (санація)

Крок 4. Продовжуємо працювати з вибірками. Щоб обрати ті пропозиції, де ризиковий постачальник став переможцем і отримав договір, шукаємо «Статус цінових пропозицій». Тут обираємо тих, «Що виграли».

Крок 5. Виходимо з вибірок і переміщаємося на лист «Учасники». Це можна зробити за допомогою панелі у правому верхньому куті. Учасників сортуємо за спаданням кількості перемог – для цього треба натиснути на назву стовпчика. Так ми знайдемо, хто отримав найбільше договорів і кого треба перевіряти першочергово.

Якщо хочемо переглянути, по яких лотах є загроза невиконання - переходимо на лист «Тендери/лоти» і дивимося на договори, які в небезпеці.

Чому BI Prozorro корисний для учасників?

Інструкція допоможе учаснику ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 13:03

Навіщо замовникам BI Prozorro?

Інструкція допоможе замовнику ознайомитися з базовими функціями Публічного модуля аналітики ВІ

05.10.2020 12:48

Чому різні області купують ШВЛ за різними цінами?

Станом на 26 квітня в Сумській і Полтавській області купили по 37 апаратів ШВЛ. Однак в одній на них витратили 28 млн грн, а в іншій — 37 млн грн. Як так вийшло? Пояснюємо, які бувають типи ШВЛ і скільки вони коштують.

28.04.2020 14:00

Рамкові угоди в Публічному модулі аналітики ВІ

Перевага Рамкових Угод – кожна зі сторін отримає надійних партнерів для довгострокової співпраці. Додатковою перевагою для постачальників є можливість налагодити співпрацю з держустановами на чітко визначений період та ефективність планування участі в інших закупівлях. Застосування Рамкових Угод надає можливість замовникові забезпечити економію часу та адміністративних ресурсів, закуповуючи товари та послуги на строк до 4 років, при цьому витративши час та ресурси на укладання Рамкових Угод лише один раз

22.11.2019 14:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання