Як знайти потенційних постачальників

20.02.2024 15:00

Яка потреба?

Збільшити кількість учасників на закупівлі.

Що робимо?

Розглядаємо, як знайти учасників, яких варто запросити для участі в тендері або передтендерних консультаціях.

Чому це важливо?

Передтендерні консультації допоможуть вам коректно сформувати тендерну документацію, без дискримінаційних вимог. Також стане легше правильно визначити очікувану вартість закупівлі. А якщо умови тендеру будуть чітко сформульованими та вигідними для учасників, вони охочіше прийдуть на торги. Особливо, якщо їх ще й запросити. Більша конкуренція  — більша економія. Наприклад, ось випадок, коли саме передтендерні консультації допомогли лікарні врешті-решт провести торги.

І для передтендерних консультацій, і для того, щоб запросити учасників на торги, нам треба знайти постачальників необхідних нам товарів і послуг. Як це можна зробити — розглянемо на прикладі закупівлі гумових рукавичок.

Найперший крок  — знайти тендери з вашим предметом закупівлі (рукавичками). Для цього на листі «Тендери/лоти» у полі «Лот» введіть назву предмету закупівлі і натисніть Enter. У нашому випадку це слово *рукавички*. Як правильно здійснити пошуковий запит і покращити його результативність — дивіться нашу інструкцію.

Щоб побачити учасників, які брали участь у відібраних вами закупівлях, перейдіть на лист «Учасники». Зверніть увагу, всі зроблені відбори зберігаються під час переходу між листами.

Щоб збільшити ймовірність успішної закупівлі, краще прибрати з отриманого переліку ненадійних постачальників. Для цього на листі «Учасники» здійсніть пошук за ризиками (у рядку «Показати поля» активуйте радіокнопку «Ризики учасників») і виберіть лише учасників із відсутнім або мінімальним податковим боргом і відсутністю інших ризиків. Детальніше про ризики учасника — за посиланням.

Деяким замовникам важливо, щоб постачальники були місцеві. Обмежити коло постачальників відповідними регіонами можна в колонці «Регіон».

Щоб запросити учасників, вам необхідно мати їх контактні дані. Щоб завантажити перелік учасників з контактною інформацією, потрібно відобразити поля з контактною інформацією (у рядку «Показати поля» активуйте радіокнопку  «Контакти»). Тепер отриманий перелік учасників ви можете зберегти у себе на комп'ютері. 

Зверніть увагу! Перед тим, як його вивантажувати, переконайтеся, що в рядку «Показати поля» радіокнопка активована саме біля «Контактів».

Модуль аналітики дозволяє відфільтрувати лише частину ризикових постачальників. Для глибшого аналізу на предмет судових справ, підозрілої діяльності чи зв’язків можна скористатися ресурсами наших партнерів Opendatabot і YouControl. 

Щоб отримати інформацію по відповідному постачальнику, клікніть на посилання на ресурс Opendatabot чи YouControl. 

Крім того, для додаткової перевірки надійності постачальника ще можна зв’язатися з замовниками, з якими цей постачальник співпрацював, або перевірити історію виконання договорів у модулі аналітики. Усю додатково зібрану інформацію зручно фіксувати у тому ж файлі із вивантаженими учасниками.

Тепер у вас є список надійних постачальників, і ви можете приступати до переговорів і вибору постачальника.

Інструкцію оновлено за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її вміст є виключною відповідальністю Transparency International Ukraine і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Як оцінити обсяг ринку публічних закупівель

Чи починати продавати на Prozorro? Ми впевнені, що так. Це величезний ринок збуту для бізнесу. Наша інструкція допоможе вам отримати всю необхідну інформацію для детального аналізу ринку публічних закупівель. Оцініть обсяги ринку для реалізації ваших товарів чи послуг, й починайте працювати з державою як з бізнес-партнером.

26.02.2024 03:30

Як замовнику знайти приклад якісної тендерної документації

Знаходимо успішні закупівлі, переглядаємо тендерну документацію замовника, який мав досвід в закупівлі певного товару чи послуги

20.02.2024 13:00

Посилання на BI Prozorro: як зберегти те, що ви наклацали

Як послатися на дані в публічному модулі аналітики зі збереженням відборів.

07.02.2024 17:10

Як знайти договори без звіту про виконання

Покрокова інструкція, як знайти у BI Prozorro договори, про які ви забули прозвітувати.

03.01.2024 14:00

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання