“Наші гроші. Запоріжжя”: історія організації

26.04.2018 14:39

Громадський активіст Юрій Сидоров багато років моніторить та аналізує публічні закупівлі. В 2013 році Сидоров приєднався до проекту "Наші гроші. Запоріжжя", а в 2015 році створив громадську організацію "Медіавізія". "Наші гроші: Запоріжжя" шукають завищення цін, участь пов'язаних учасників, вияв дискримінаційних умов в документації, неправомірної дискваліфікації. Місія організації - відкриття найважливішої сторони політики – використання публічних грошей.

В червні 2016 року організація приєдналась до Dozorro спільноти та була відмічена нагородою Кращий інформатор - Лідер за кількістю звернень до контролюючих органів

Часто правоохоронні органи самостійно відкривають провадження за результатами публікацій громадських організації. Так сталося й після розслідування "Наші гроші.Запоріжжя" про отримання замовлень фірмами з “орбіти” керівника Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради.

“Теплобудімпорт” протягом 2017 року отримало підрядів на суму 3,78 млн грн. Найбільший підряд на 1,4 млн грн фірма отримала восени 2017 року від Вільнянської школи-інтернату на ремонт покрівлі. Також “Теплобудімпорт” отримувало замовлення на розробку проектно-кошторисної документації вартістю 498 тис. грн від КУ “Запорізький обласний клінічний онкологічний диспансер” та вартістю 552 тис. грн на реконструкцію мереж опалення і водопостачання адміністративної будівлі Управління патрульної поліції.

“Теплобудімпорт” володіють Олександр Варавка та Юрій Білов. Останній минулого року претендував на посаду заступника начальника Управління капітального будівництва Запорізької ОДА.

Іноді на закупівлях “Теплобудімпорт” представляє батько пана Юрія - Олександр Білов. Юрій та Олександр Білови – це брат та батько Сергія Білова – начальника Управління туризму Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради. До призначення на посаду Сергій Білов займався підприємництвом в сфері реклами.

“Теплобудімпорт” фігурує у справі по розкраданню бюджетних коштів. Обвинувачення в цій справі висунули заступнику запорізького міського голови Анатолію Пустоварову і заступнику голови Запорізької облради Владислава Марченка з братом, Марком Марченком.

В рамках цієї справи проводилися обшуки за місцем реєстрації ТОВ “Теплобудімпорт” по вул. Макаренка. Окрім документів “Теплобудімпорту”, вилучили також печатки та документи ТОВ “Строй-лідер”, ПП “Запоріжрембудмонтаж”, ТОВ “Стройбудгруп”, ТОВ “Укртехстрой”, ТОВ “Імпексбуд 15”, ТОВ “Віраж-авто”, ТОВ “Укрспецсвітло” та ТОВ “ТПК Техпромпроект“.

“Укрспецсвітло” та “Строй-лідер” використовує спільний з “Теплобудімпортом” номер телефону 212-20-20. Окремо в судових документах зазначається, що директор “Строй-лідер” входив у злочинну групу разом з Пустоваровим та братами Марченками.

Всі вищевказані фірми з листопада 2016 року отримали підрядів на суму 38,48 млн грн. Найдорожчі підряди отримувало ТОВ “Строй-лідер” від Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради: на реконструкцію спортмайданчиків колегіуму № 98 в розмірі 9,17 млн грн та ЗНЗ № 33 вартістю 9,37 млн грн. По цій справі прокуратура повідомляла про зловживання.

Деякі підряди були отримані від КВНЗ “Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія” проректором з адміністративно-організаційної роботи якого є Юлія Бріцина. Вона володіє частками фірм ТОВ “ТПК Техпромпроект і ТОВ “Укрспецсвітло”, печатки яких вилучили за адресою реєстрації фірми Ю.Білова. 

Було відкрито кримінальне провадження і проводиться розслідування з вилученням документів.

Звіт Рахункової палати про стан публічних закупівель у 2017 році необ’єктивний та непрофесійний

У своїй позиції експерти ТІ й громадські активісти висловлюють сумніви щодо його об’єктивності та неупередженості

27.07.2018 13:36

Як це працює або робота координатора DOZORRO у Львівській області

“Замовники мають в себе повірити і освоїти ті навички, які допоможуть їм провести будь-які торги” - Мирослав Сімка

22.06.2018 12:14

Антикорупційний штаб: перевіряє обіцянки можновладців

Метою діяльності організації є подолання корупції шляхом сприяння системним змінам

14.06.2018 13:59

«Центр медіарозслідувань «Прозоро»: викриває корупційні схеми

У червні 2017 року ГО «Центр медіарозслідувань «Прозоро» долучилась до DOZORRO-спільноти

17.05.2018 14:16

© 2016 Моніторинговий портал DoZorro. Всі права захищено

Необхідно авторизуватись

Необхідно авторизуватись

Помилка з'єднання